Линта: Непријатељске изјаве врха Хрватске поводом пресуде Караџићу

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта каже да су изјаве председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић и премијера Андреја Пленковића поводом пресуде Радовану Караџићу још један доказ непријатељства Хрватске према Србији и Републици Српској.

Миодраг Линта каже да Пленковић и његова Влада жале што жалбено веће суда у Хагу није утврдило повезаност Караџића с политичким и војним врхом тадашње СРЈ.

"Поред тога, Пленковић је изрекао безочну лаж да је пресуда Караџићу тобоже прилика за суочавање с прошлошћу и одбацивање великосрпске политике и идеологије", саопштио је Линта.

Председник Савеза Срба из региона додаје да је истовремено хрватска председница изрекла "врхунску лаж" да је Караџић био један од идеолога и извршилаца тзв. великосрпске политике.

Према његовим речима никакве лажи Китаровићеве и Пленковића и других хрватских званичника не могу, међутим, да сакрију непобитну чињеницу да је "проусташка политика режима Фрање Туђмана била главни узрок рата у Хрватској и заједно са политиком стварања унитарне БиХ Алије Изетбеговића главни узрок рата у Босни и Херцеговини".

Хрватској предстоји болан процес суочавања са прошлошћу и одбацивања проусташке политике и идеологије која је присутна у сваком сегменту друштва од политике до културе и спорта, поручио је Линта.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 22. мар 2019, 12:55) - anonymous [нерегистровани]

re sve je tacno

i buducnost hrvatske je jasna.

(четвртак, 21. мар 2019, 22:40) - anonymous [нерегистровани]

Niste valjda od hrvatske vrhuske

nesto drugo ocekivali, Boze sveti. 

(четвртак, 21. мар 2019, 20:53) - anonymous [нерегистровани]

Sve je tacno

G.Linta sto ste rekli o hrvatskoj politici u proslosti i sadasnjosti.