Опозиција уједињена против Раме

Лидер највеће албанске опозиционе Демократске партије Љуљзим Баша након потписивања споразума о формалном уједињену опозиције најавио је проширење коалиције, нагласивши да једина тема о којој се неће преговарати јесте одлазак Едија Раме из владе.

Баша је рекеао да никада неће прихватити лажни изборни процес који ће произвести лажну владу и лажни парламент, преноси портал а1он.

"Ми ћемо се ангажовати на томе да следећи избори буду слободни и демократски и да на њима буде изражена нова воља албанског народа. Ми смо посвећени томе да станемо на крај уставној кризи у вези с функционисањем Уставног суда и тужилаштва, који не смеју да раде по двоструким аршинима", изјавио је Баша.

Први акти ове коалиције, како наводи портал а1он, биће припремање платформе за слободне и фер изборе и темељне реформе политичког система.

"Оно о чему се неће преговарати је одстрањивање аутора изборног криминала Едија Раме. Нужни су одлазак Раме и формирање прелазне владе која ће спровести слободне и фер изборе", нагласио је Баша.

У опозицијској коалицији која је предвођена Демократском партијом учествују Републиканска партија, Демохришћанска, Покрет за социјалистичку интеграцију, Партија за заштиту људских права, Партија за јединство и правде, Покрет за легалитет и неколико мањих партија.

Део лидера партија, након потписивање документа о коалицији, поручио је да су се обавезали да неће учествовати на лажним изборима.

"Или слободни и фер избори, на којима неће бити куповине гласова новцем од криминала или никада неће бити избора у овој земљи", поручили су лидери опозиције.

број коментара 0 Пошаљи коментар