Пуповац: Листа СДСС-а биће изненађење избора за Европски парламент

Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) и носилац страначке листе за ЕУ изборе Милорад Пуповац поручио је са предизборног скупа у Вуковару да су Европи потребне промене, али промене су потребне и Хрватској те је позвао бираче да подрже листу СДСС-а чији кандидати се, по њему, сви одреда залажу за Хрватску будућности, а не прошлости.

Милорад Пуповац казао је да ће листа СДСС-а бити изненађење недељних избора за Европски  парламент и по резултату и по учинку, пренела је Хина.

"С оптимизмом чекамо недељу и бројање гласова и сигурно смо да ће се потврдити колико је снажна подршка коју има СДСС и колико је оно што смо учинили у кампањи било благотворно за цело хрватско друштво и колико је она у једном тренутку престала бити кампања и постала нека врста друштвеног и политичког покрета против нетолеранције, мржње и назадовања", казао је он.

Рекао је и да је СДСС у предизборну кампању кренуо с намером да покрене властите бираче, али и Хрватску. Пуповац је поручио да европарламентарац Србин може променити много у самопоуздању Срба у Хрватској и донети много тога доброга Европи.

"Ми долазимо из простора у којем знамо шта значи добар или лош однос између већине и мањине, као и када нема равноправности између народа и држава које су под истом капом као што су сада државе чланице ЕУ-а. Ми знамо и како се то треба мењати и бићемо глас из Хрватске који ће заговарати да се то мења", поручио је председник СДСС-а.

Нестраначки кандидат с те листе Дејан Јовић казао је да је њима посебно важно да у Вуковару нагласе важност мира који је "уз слободу један од две темељне вредности које су универзалне и оне могу ићи само заједно".

"СДСС-у је веома важно да гласом у Европском парламенту подржи политику очувања ЕУ, већег обима слобода, посебно за мањине и одржавањем слобода, не само у центру, него и на европској периферији", казао је Јовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар