Ђукановић: Обнова аутокефалне цркве важан корак у исправљању историјске неправде

Председник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић оценио је да би обнова црногорске аутокефалне цркве била важан корак у исправљању историјске неправде.

Мило Ђукановић је истакао да ће се на том питању врло предано радити, "допадало се то некоме или не", и изнео је оцену да Српска православна црква у Црној Гори чува инфраструктуру идеје "Велике Србије", преноси РТЦГ.

"Данас Српска православна црква покушава да на било који начин, кроз разне форме, опструира оно што су европска хтења и европске амбиције савременог црногорског друштва, желећи на тај начин да чува верски монопол у Црној Гори, да опструира успостављање правне државе и да настави да користи оно што јој, сагласно правном систему Црне Горе, не припада", навео је Ђукановић на општинској изборној конференцији ДПС-а у Никшићу.

број коментара 45 Пошаљи коментар
(среда, 12. јун 2019, 18:55) - Srpski brat [нерегистровани]

Anti Milo

Bravo braco. Izrod nece jos dugo. Trazice azil u Pristini.

(недеља, 09. јун 2019, 12:31) - Наставник универзитета [нерегистровани]

Лукаво!

А шта ћете са земљом и црквеним објектима других вера. Хоћете ли на референдуму и о њима да се изјашњавате?

(недеља, 09. јун 2019, 11:09) - anonymous [нерегистровани]

@Demokratsko resenje

Po toj logici, hajde onda da resavamo pitanje svacije imovine referendumom. Evo, na primer, neko pozeli vasu imovinu - i ajmo svi na referendum da glasamo za to ili protiv toga.

(недеља, 09. јун 2019, 10:37) - anonymous [нерегистровани]

Demokratsko resenje

Crkveno i pravoslavno pitanje resiti na jedan demokratski nacin ; Referendum je jedan od njih , Srbi i Crnogorci hriscanske veroispovesti kulturne ili religiozne, da glasaju za Srpsku pravoslavnu crkvu ili Crnogorsku pravoslavnu crkvu

(недеља, 09. јун 2019, 09:43) - Наставник универзитета [нерегистровани]

Подмукли "велики брат" Мило Ђукановић

Драга браћо Црногорци, виђесте ли свијетла вам образа шта збори ваш Вођа. Све је ријешио остала му још СПЦ. Није он вјерник већ невјерник или како већ ви зборите. Хоће он земљу и објекте СПЦ, њега вјера и идеологија вазда нијесу занимале - само власт и моћ. Мисли Мило сад је прилика. Ударила толика сила на Србију - Запад, Хрвати, Муслимани, Шиптари, Македонци, па вељу и ја ћу се умијешат. Мисли Мило кад Шиптари могу да отимају српску земљу и објекте на КиМ, што богати не би и Ја. Сад или никад. Добро запамтите драга браћо, побеђивали смо и у тежим ситуацијама победићемо и Мила. Не зна јадо да ничија није горјела до зоре па неће ни Његова. Поколења и поколења ће му се смијат и презирати га. Сви ћемо га памтит по лошем никако добром.

(недеља, 09. јун 2019, 09:15) - anonymous [нерегистровани]

Socijalist i autokefalnost

Teško on može razumjeti kršćanstvo i pravoslavlje.
Tek, nada se kako određeni međupravoslavni odnosi i njegovoj intelektualnoj i spoznajnoj situaciji ostavljaju nešto prostora za ,,stav".

(недеља, 09. јун 2019, 08:10) - anonymous [нерегистровани]

Autokefalna crkva?

Jel ovaj svoje gluposti samo kopira od ukrajinskog Porošenka, ili to neko u Vašingtonu koristi jedan te isti scenario?

(недеља, 09. јун 2019, 07:33) - Mile [нерегистровани]

Istorija Milo

Milo ce morati da preseli Njegosa u Srbiju jer je on (po njemu) bio Srbin).

(недеља, 09. јун 2019, 06:12) - anonymous [нерегистровани]

Grabež

Teško nama sa ovakvima.Kad misliš da više nema šta da uradi srpskom rodu ,da je dotakao davno dno ,a on opet.Hoće da oduzmu crkvena imanja pored mora da grade,ponestalo im jer su sve prodali.Velik jadi nas čekaju od vlasti aktuelne a čestite opozicije nema.Daće Bog da izdržimo složno i ovo Pozdrav iz H.Novog.

(недеља, 09. јун 2019, 04:47) - Раша [нерегистровани]

Беране

,,Свак је рођен да једанпут умре, част и брука живе довијека!'' написа давно велики владика Раде, цетињски тајновидац! Бог ће помоћи да овом несоју видимо леђа, а док је Васојевића и Васове крви у нама његов болесни наум неће проћи!