Пуповац: Ја сам ратни злочинац који се бори против рата

Председник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац је, на почетку седнице хрватског Сабора говорио о најновијим случајевима насиља над припадницима српске националности. навео је да живи у "земљи мржње и насиља".

"Не живим ни с трунком мржње, али живим у земљи мржње и насиља, мотивисаног етничком мржњом и етничким насиљем", рекао је Пуповац.

Како преноси  портал Индекс, Пуповац је реаговао на то што се деци која посете Вуковар говори да је бивши председник СДСС-а Војислав Станимировић ратни злочинац.

''Ако је он, од данас слободно сматрајте и мене ратним злочинцем. Позивам ДОРХ да чује што сам рекао. Ја сам ратни злочинац који се бори против рата и мржње већ 30 година и борићу се и бићу у клубу таквих злочинаца. И онда се чудимо што деца, чему доприноси и велики број људи у Сабору својим порукама мржње према својим колегама другачијих политичких уверења или етничке припадности, посежу за насиљем. Али нису они криви, криви смо ми. Криви су они који су на месту председника Републике и слушају повике 'Убиј, убиј Србина' и кажу нисмо чули", рекао је Пуповац.

После Пуповца, посланик Храста Хрвоје Зекановић, рекао је да је једини који шири мржњу управо Пуповац јер је рекао да се "никада неће поклонити жртви Вуковара".

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 12. јун 2019, 21:40) - anonymous [нерегистровани]

Na "Komentar" za Darka

Gospodine Darko, ocito i vi pripadate u mladju generaciju, prepuni nestrpljenja i energije i to je bas dobro. Ali, o delovanju gospodina Pupovca ne mozete govoriti, jer ocito ne poznajete teren. Vi kao tako aktivan, bili biste iznapadan i razderan kroz sve njihove medije, kod prvog vaseg nastupa, tako da do druge mogucnosti nastupa ne biste ni dosli.
Iskreno, divimo se gospodinu Pupovcu, njegovom strpljenju, a svaki odgovor na hrvatske provokacije odgovara tako, da Hrvati ostaju bez teksta. Usput receno, studenti u Zagrebu ga obozavaju.

(среда, 12. јун 2019, 21:20) - anonymous [нерегистровани]

Dodiku ne smeta

...sto Čović obilazi ustašku emigraciju, što se po Hercegovini menjaju imena ulica i daju se imena po ustašama? Što neki političari bh Hrvata traže da se deo entiteta RS pripoji nekom trećem entitetu (kojeg i Dodik podrzava)???
Dodik i pored svega navedinog grli i hvali Čovića, a samo da bi provocirali Bošnjake?

(среда, 12. јун 2019, 17:36) - Darko [нерегистровани]

Komentar!

Ja bih iskreno volio da umjesto Pupovca dodje neko drugi, mladji sa vise energije i boljih pogleda na buducnost ! Mislim da je glavna uloga politicara da ujedinjuje , da trazi zajednicko pored svih problema koje imamo i da se tako bori za nasa prava ! Moderno i takticki ! Kod gospodina Pupovca to na zalost nije uvijek slucaj ! Naprotiv !

(среда, 12. јун 2019, 14:57) - anonymous [нерегистровани]

Merkel

Nikada ih Merkel nije ni jednom recju kritikovala za takvu politiku. A kancelarka je od 2005. Ako je tako, nema mesta cudjenju.

(среда, 12. јун 2019, 13:34) - Stojko seljak [нерегистровани]

Nema bolje "titule"

Hrvatska je trenutno vodeca fašistička tvorevina "demokratske" Evropske Unije i Evropskog kontinenta! Makar su u Fašizmu prvi u Evropi...