Сукоб у ЕУ око почетка преговора са Северном Македонијом и Албанијом

Чланице ЕУ сукобиле су се око почетка преговора са Албанијом и Северном Македонијом, а према најновијем заједничком извештају у који је Ројтерс имао увид, одлука о те две државе могла би да буде одложена до октобра, до када ће и немачки парламент то размотрити.

Током састанка, Кипар је запретио да ће уложити вето на сваки договор о проширењу, уколико ЕУ не пооштри свој став према Турској због истраживања природног гаса у источном Медитерану, пише британска агенција.

Министри 28 земаља чланица састаће се и данас како би размотрили почетак формалних преговора о чланству две балканске државе.

"Било је великог неслагања међу представницима земаља чланица и није сигурно да ће сви министри моћи да се договоре", рекао је дипломата из ЕУ.

Кипар је запретио и да ће блокирати цео текст који се односи и на будућу перспективу свих земаља које теже да се придруже Унији, а међу којима су и балканске земље Србија, Црна Гора и БиХ, уколико се не реши проблем са Турском.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 18. јун 2019, 11:51) - anonymous [нерегистровани]

Tako je

I onda ode Amerikancima da oni odobre ili ne

(уторак, 18. јун 2019, 11:18) - anonymous [нерегистровани]

Kipar

Nema smisla sta mu rade.

(уторак, 18. јун 2019, 10:32) - anonymous [нерегистровани]

EU kao SFRJ

EU je u krizi i mora biti jer je projekt EU poceo iz vrha a ne iz baze. U EU nema jednakosti jer postoje zemlje prvog, drugog, treceg, cetvrtog, petog i sestog reda, zna se tko su glavnokomandujuci a tko mora prihvatiti odluke glavnokomandujucih. EU funkcionira kao superdrzava gdje parlamenti clanica moraju prihvatiti sto dolazi iz superdrzave.