Три младића ухапшена због убиства на Цетињу

Три особе су ухапшене због сумње да су учествовале у убиству Богдана Милића 11. јуна на Цетињу, саопштено је на прес конференцији црногорског Специјалног државног тужилаштва.

Начелник Центра за безбедност Подгорица Милован Павићевић рекао је да су ухапшени Л. Н. (20), Ж. П. (19), М. П. (18), којима је након саслушања у тужилаштву, одређено задржавање до 30 дана, преноси РТЦГ.

Приликом хапшења пронађено је оружје које је коришћено приликом извршења кривичног дела, силиконске маске и качкети, навео је Павићевић.

Младићи су оптужени за стварање криминалне организације, тешко убиство и недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Главни специјални државни тужилац Миливоје Катнић није могао да саопшти мотив убиства, али је рекао да су три особе деловале као криминална организација.

Богдан Милић (37) је убијен 11. јуна у пуцњави у локалу "Портун" на Цетињу, а три особе тешко су повређене.

Сумња се да је мета напада био Милић због његове наводне повезаности са особама из шкаљарског клана.

Истражитељи верују да је мотив убиства наставак обрачуна зараћених криминалних кланова из Котора - шкаљараца и кавачана.

Милић је био на оптуженичкој клупи због убиства Петровчанина Немање Медина.

Када су Владимир Улама и Дарко Мијовић ослобођени оптужби да су убили Петровчанина, и он је ослобођен кривице да им је помагао у скривању након злочина.

број коментара 0 Пошаљи коментар