Бивши командант Армије БиХ ослобођен оптужби за ратне злочине

Ахмет Сејдић, оптужен за ратни злочин против цивилног становништва и ратни злочин против ратних заробљеника српске националности, ослобођен је првостепеном пресудом Суда БиХ.

Тужилаштво БиХ теретило је Сејдића да је током оружаног сукоба између такозване Армије БиХ и Војске Републике Српске на територији општина Рудо, Вишеград и Горажде од почетка јула 1992. до средине фебруара 1993. године нечовечно поступао према српским цивилима и ратним заробљеницима, преноси РТРС.

Према оптужници, Сејдић је у својству команданта Прве вишеградске бригаде такозване Армије БиХ наредио, подстрекавао, помагао, учинио, дозволио, омогућио, сагласио се или на други начин учествовао у припремању, помагању, противзаконитом затварању и пресељењу становништва.

Сејдић је учествовао у мучењу и нечовечном поступању према цивилима и ратним заробљеницима, те иако је знао или могао знати није спречио или казнио њему подређена лица у намерном наношењу снажног физичког и душевног бола, те пљачкању имовине становништва.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 17. јул 2019, 10:43) - anonymous [нерегистровани]

genocid

uvek ista presuda.Smesni su.

(среда, 17. јул 2019, 05:16) - anonymous [нерегистровани]

Istina

Istina će nestati.Posle 30 godina videće se samo presude srbima i ceo svet će misliti da su samo Srbi krivi.To je ta strategija.Dušan

(уторак, 16. јул 2019, 18:43) - Воронцов [нерегистровани]

Јасно је да нема судова у служби права

Веч само судови у служби политике.

(уторак, 16. јул 2019, 16:56) - anonymous [нерегистровани]

Nista drugo nisam ni ocekivao

Znalo se vec

(уторак, 16. јул 2019, 14:45) - Jelisija76 [нерегистровани]

Komentar na sramotu Suda BiH

Ovo je jos jedan dokaz da nema suzivota u BiH, dok se samo optuzuju i osudjuju Srbi, a da se zlocinci nad Srbima oslobadjaju. Sramota!