Скопље, скандал који прети да сруши правосуђе

Опозициони ВМРО-ДПМНЕ затражио је да шефица специјалног тужилаштва Катица Јанева буде притворена, свега дан пошто јој је полиција одузела мобилни телефон у склопу истраге о изнуди која се води против две особе, укључујући и некадашњу звезду ријалитија Бојана Јовановског, познатог и по надимку "Боки 13".

Председник ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицковски је рекао да хапшење две особе због наводне изнуде представља "позориште" изрежирано како би се "заштитили стварни криминалци, односно Катица Јанева".

ВМРО-ДПМНЕ већ месецима покушава да дискредитује Јаневу, која води случај о нелегалној имовини те странке.

Полиција је одузела мобилни телефон Јаневој пошто су две особе ухапшене због покушаја изнуде шест милиона евра од локалног бизнисмена, обећавајући му повлаштени третман у специјалном тужилаштву.

Јанева за сада није коментарисала своју наводну улогу у овом скандалу, али се у полицијским списима не води као осумињичена.

Катица Јанева је, неколико сати пре избијања овог скандала, поднела оставку на месту шефице специјалног тужилаштва, наводећи као разлог натезање између владајуће коалиције и опозиције око закона којим би требала да буде одређена судбина овог тужилаштва.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 16. јул 2019, 22:31) - anonymous [нерегистровани]

Hahah

Ajde bre pa u ovu priču ne veruje ni moj sin, a njemu je tek 4 godine.