Због невремена у Сарајеву, авиони преусмерени у Београд и Загреб

Бањалуку је синоћ погодило невреме праћено јаким пљусковима и грмљавином, а киша је прешла у интензиван град који је захватио поједине делове града. Јако невреме у Сарајеву и смањена видљивост узроковали су проблеме и у авионском саобраћају. Два авиона нису успела да слете и преусмерена су на аеродроме у Београду и Загребу, преносе регионални медији.

Бањалуку је ноћас погодило невреме праћено јаким пљусковима, грмљавином и градом. Невреме је захватило и Сарајевско-романијску регију.

На Сокоцу је гром ударио у чвориште између далековода Соколовићи и УНИС, који струјом напаја 30 трафостаница, што је изазвало прекид у електроснабдевању, преноси РТРС.

Јако невреме погодило је и Федерацију БиХ. У Горажду су се у две градске улице излиле површинске воде и канализација. Поплављено је градско језгро, а ватрогасци, цивилна заштита, полиција и грађани боре се са блатом и муљем.

Поједине улице су потпуно поплављене. Излиле су се површинске воде и канализација, а вода је ушла и у објекте које се налазе дуж улица.

После екстремно топлих дана, Сарајево је јуче захватило невреме праћено пљусковима и грмљавином које је донело освежење, али и мањих проблема са струјом.

У појединим деловима града пао је и град, а грађани су пријавили и краткотрајни нестанак електричне енергије у Хаџићима и на Илиџи.

 

Јако невреме у Сарајеву и смањења видљивост узроковали су проблеме и у одвијању авионског саобраћаја. Два авиона нису успела слетети и преусмерена су на аеродроме суседних држава, преноси Кликс.

Авион компаније "Флајyдубаи" који је летио из Дубаија ка Сарајеву требао је слетети на Међународни аеродром Сарајево у 17.55 сати. Кружио је пола сата, али није успио слетети те је одлетио у Београд. 

Авион "Еуровингса" из Штутгарта преусмерен је у Загреб.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар