Сплит, двоје деце и даље животно угрожено због тровања

Двоје деце, италијанских држављана, који су у уторак с Хвара у тешком здравственом стању хеликоптером превезени у сплитски КБЦ на Фирулама, и даље је животно угрожено, сазнаје се у Заводу за интензивну педијатрију сплитске болнице, преноси "Индекс".

"Током ноћи деца су била стабилно, међутим и даље су животно угрожена. Цело време радимо све мере интензивног лечења и тако ћемо наставити. Ми се надамо позитивном исходу, али време ће показати како ће бити и какве ће бити последице', изјавила је докторка сплитског Завода за интензивну педијатрију Тања Ковачевић.

Како би им помогли, с годишњег су одмора на посао враћени лекари и медицинске сестре.

Форензичари из Загреба истражиће јесу ли италијански туристи отровани због цурења неког плина из бродског састава на једрилици на којој су пловили, како се такође нагађа у медијима, навео је ХРТ. Прва медијска нагађања била су да су се италијански туристи отровали храном, односно шкољкама.

Међутим хрватски портал Дневник јавља да узрок смрти италијанског предузетника и тровање осталих путника, нису шкољке, већ угљен-моноксид из мотора пловила, који је цурио из генератора бродског мотора. 

Због тровања чији узрок још није познат, у уторак је на броду код Хвара умро један италијански држављанин, о чему је обавештена полиција, а још пет особа с истог брода, од чега двоје деце и троје одраслих хитно је превезено хеликоптерима у сплитски КБЦ. 

Инспекција је јуче прегледала хварски ресторан у којему су Италијани јели, а он је поново отворен синоћ од 21 час. Власник ресторана за Нову ТВ синоћ је рекао како су инспекција и полиција утврдиле исправност њихове хране, преноси Индекс.  

"Цели град чека налазе полиције и инспекције. Сви смо у мислима с ожалошћенима и децом која су хоспитализована", рекао је власник ресторана.

број коментара 0 Пошаљи коментар