Црна Гора, пријава због истицања албанске заставе

Црнoгорско Министарство културе поднеће пријаву против организатора скупа на Цијевни, током којег је истицана застава Албаније, без националне заставе Црне Горе.

Манифестација, одржаној у четвртак на којој се окупљају махом житељи Малесије, али и значајан број оних из дијапсоре, обележило је вијорење албанске заставе, наступ културно-уметничких друштава и музика, преноси РТЦГ, додајући да је био присутан и Лидер косовског покрета Самоопредељење Аљбин Курти.

Из ресорног црногорског министарства поручују да ће реаговати у складу са законом, а поводом истицања симбола друге државе током јавног скупа на обали Цијевне.

"Како је на том скупу био истакнут симбол сусједне државе без националне заставе Црне Горе, у вези са поменутим случајем поднијећемо пред надлежним органима пријаву против организатора. Истичемо још једном да манифестације културе не смију да буду параван за било какав национализам, нити за кршење норми које су јасно дефинисане позитивно правним прописима Црне Горе", наводи се у саопштењу.

Мултиконфесионални и међуетнички склад, како се наглашава, једно је од темељних богатстава црногорског друштва.

"Уважавајући права свих грађана Црне Горе да његују свој културни и национални идентитет, овим путем још једном указујемо на нужност поштовања важећих законских одредби, како би у будућности сличне реакције биле избјегнуте. Закони Црне Горе морају бити једнаки за све њене грађане", закључују у црногорском Министарству културе.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 17. авг 2019, 15:30) - anonymous [нерегистровани]

To se u CG

otvorila Pandorina Kutija bice toga jos, ovo je samo pocetak

(субота, 17. авг 2019, 14:14) - Rade [нерегистровани]

Zakon isti za sve gradjane CG

Samo su Srbi tu izuzeti!