Заев: Датум или је влада мртва

Македонски премијер Зоран Заев упозорио је лидере Европске уније да ће његова влада "бити мртва" уколико не донесу позитивну одлуку о почетку преговора Северне Македоније са ЕУ.

"Ако лидери ЕУ у четвртак или петак донесу негативну одлуку за почетак преговора, или још једном одложе одлуку, наша влада ће бити мртва", рекао је Заев у Бечу.

Македонски премијер је објаснио да је посланицима обећан почетак преговора уколико подрже промену Устава и имена државе, као и споразуме Грчке и Македоније.

Заев је, истовремено, упозорио на опасност од "повратка радикалних националиста", полажући наде у позитиван исход сусрета француског председника Емануела Макрона са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

"Проблем је Француска. Знамо да су потребне реформе, али су оне могуће само ако се паралелно одржи мотивација. У противном, национализам, радикализам и популизам ће се вратити", рекао је Заев.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 17. окт 2019, 17:05) - milan lala [нерегистровани]

Patetika

E nek si im rekao , sad ce oni odmah . Ovaj kao da ne razume da EU ne interesuje S. Makedonija i Albanija . Sta cete im ? A Penderovski rece evo mi smo promenili ime drzave , hahahaha , e ali niste .....ovo ....pa ono ..... promenili itd . E kad sve... ono i .... ovo promenite .... e.... ! E.... sramote nevidjene promeniti ime drzavi i naciji zbog obecanja o clanskoj karti , e svasta .

(четвртак, 17. окт 2019, 11:00) - Aotearoa [нерегистровани]

Акo hocemo iskreno

vlada je vec mrtva sama po sebi !

(среда, 16. окт 2019, 21:53) - DrMr [нерегистровани]

SM-Zaev

Briga EU za vladu S.Makedonije,ako je vasa vlada"mrtva" jel jel to mislis da se raspada EU zbog toga?(среда, 16. окт 2019, 20:46) - anonymous [нерегистровани]

A kome mi radimo reforme???

Mi smo šampioni u "soljenju pamenti"!

(среда, 16. окт 2019, 20:32) - Воронцов [нерегистровани]

Онда је ЕУ опијум за масе

Ако је пут у ЕУ једино што занима народ , а не властити напредак, онда је ЕУ за њих опијум, једино што их у опијености мотивише да подрже владу ?

(среда, 16. окт 2019, 15:33) - anonymous [нерегистровани]

Mrtva Vlada

Ne znam sta hoce da kaze ovom izjavom? Sta je to mrtva vlada? Je li to jedino sto je vlada SM sebi dala kao zadatak, pa sada treba da pada? Ili sta treba da ucini? Da li reforme rade za Francusku ili za narod SM? Uci gospodine Zaev, kao i svi politicari iz vladajuce i opozicione koalicije, da je ulazak u EU pokretna meta, pa se spremite na sledecih 20-ak godina da na tome radite, a ne da obecavate narodu nesto neostvarivo. Prakticno treba da radite na sebi nezavisno od EU ili Zapada, a negde sredinom ovog veka ce to ostvariti "neki novi klinci".