Хрватскo тужилаштво: Истрага против четворице припадника српских паравојних снага

Жупанијско државно одвјетништво у Осијеку саопштило је да је покренуло истрагу против четворице бивших припадника српских "паравојних јединица", недоступним хрватском правосуђу.

Тужилаштво терети осумњичене да су након, како се наводи, "окупације Вуковара", психичким и физичким злостављањем починили ратни злочин против цивилног становништва несрспке националности.

Тужилаштво наводи да држављанина Србије, држављанина Хрватске и двојицу осумњичених чије држављанство је непознато, терети да су, након "агресије и окупације Вуковара" од стране бивше ЈНА и српских "паравојних јединица", хапсили грађане Вуковара несрпске националности.

Одводили су их, наводи се, на локације где су боравили припадници српских "паравојних јединица" и тамо их лично и заједно с другим припадницима тих јединица психички и физички злостављали.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 12. нов 2019, 19:21) - FORum LIvii [нерегистровани]

laz , laz , laz , ...

Uskoro ce podizati optuznice protiv Srba koji su komsijama Hrvatima pogazili bastu i uplasili zivinu i macke.
Isto kao na KiM, podizuci lazne optuznice, vrsi se pritisak na one koji su ostali i na one koji su proterani i izbegli da se ne vracaju.
Politicki, podizanjem optuznica, podupiru lazi o agresiji i srpskim zlocinima a pokrivaju svoju oruzanu i protivrpavnu secesiju protiv legitimne i legalne vlasti. 

(уторак, 12. нов 2019, 18:47) - anonymous Lala [нерегистровани]

Ta idi,

A ratni zločinac T.Merčep se i dalje banja .