Посао у погону "Јумка" у Дрвару тражи 300 радника, 100 ће их бити примљено

Очекује се да ће до краја године бити отворен погон "Јумка" у Дрвару". Најављено је да ће посао добити 100 радника, а на конкурс се до сада јавило 300 људи.

Генерални директор врањског "Јумка" Бранислав Трајковић рекао је да се на конкурс јавило триста заинтересованих радника и да ће до краја новембра бити извршен пријем радника.

Како је најавио, 20. децембра биће званично отварање погона, а обуку ће вршити техничари, инжењери и технолози из врањске фабрике "Јумко", саопштило је Министарство одбране.

Трајковић је данас био у Дрвару заједно са министром одбране Србије Александром Вулином и српским чланом Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком. Они су обишли радове на изградњи погона фабрике за производњу тканине, конфекције и трикотаже "Јумко".

"Сто грађана Дрвара, сто људи у Дрвару имаће егзистенцију, посао, њихова деца и они ће имати разлога да верују у будућност и да остану на огњишту где су рођени. Одавде су их терали и камом и јамом, време је да се врате, време је да остану и да знају да ће Србија бити уз њих где год да живе", нагласио је министар Вулин.

Милорад Додик је подсетио да је Влада Републике Србије већ уплатила милион конвертибилних марака помоћи општини за решавање комуналних и инфраструктурних проблема, а да ће Влада Републике Српске у четвртак или петак уплатити 200.000 конвертибилних марака за вртић.

Говорећи о важности отварања овог погона за тај крај, начелница Дрвара Душица Рунић изразила је захвалност за сву подршку коју је до сада Република Србија и Република Српска пружила тој општини, јер постоји нада за опстанак и останак људи на овим просторима.

број коментара 0 Пошаљи коментар