Додик: Тужилаштво би требало да реши случај Давида Драгичевића

Председник СНСД- Милорад Додик изјавио је у Мостару да је Окружно тужилаштво у Бањалуци до сада требало да разреши случај страдања 21-годишњег Давида Драгичевића.

"Превише то дуго траје. Тужилаштво је требало да разреши тај случај. То је у њиховим рукама. Сад се види да је харанга према врху Републике Српске била политички мотивисана, јер је трајала до избора, а после је све утихнуло", рекао је Додик у Мостару одговарајући на питање новинара, након разговора са председником ХДЗ БиХ, Драганом Човићем, пренела је Срна.

Додик је нагласио да је незадовољан начином на који Тужилаштво ради, јер не чини ништа да јавност обавести о тако деликатном питању.

"Због тога многи не заслужују да буду тамо", казао је Додик.

Говорећи о Бакиру Изетбеовићу, Додик изјавио је да му је досадило више да се састаје са лидером СДА и да разговара о формирању власти на свим нивоима у БиХ, али да, ето, понекад и то мора, иако неће.

"Досадило ми је да седим са њим, али понекад морам и што нећу", поручио је Додик на конференцији за новинаре након састанка са председником ХДЗ БиХ Драганом Човићем.

Додао је да ће са председником СДА одржати састанак уколико осети да има елемената за искорак.

"Ја ћу сјести са сваким живим. Али, са њим седети то су обична прела која ничему не служе. Човек који потпише, па не ваља... Човек који седи са нама двојицом и тражи да му нешто упишемо у документ, па му ми упишемо, а онда он неће да потпише, јер смо ми брзо пристали, па је то њему сумњиво. Онда он оде да пита неке своје, па му они кажу да сачека, па онда ништа не ураде...Ја не видим сврху свега тога", рекао је Додик.

Лидер СНСД-а истиче да неће да легализује "такву врсту безобраштине која подразумева да се стално седи, а да се ништа не помера", преноси сарајевски портал Вијести.

број коментара 0 Пошаљи коментар