Укинут притвор нападачима на Србе у Уздољу

Навијачима сплитског Хајдука који су летос у кафићу у Уздољу напали Србе укинут је истражни затвор и данас би требало да буду пуштени на слободу.

Адвокат једног од осумњичених Едвард Сушац рекао је да је судско веће одбило предлог Државног тужилаштва и поручио да је донесена законита одлука "узимајући у обзир максимално трајање истражног затвора за дела која им се стављају на терет", преноси портал Дневник.

У оптужници која је подигнута предложено је да се десеторици оптужених продужи истражни затвор због опасности од понављања кривичног дела.

Припадници Торциде се терете да су 21. августа око 22.15 са више аутомобила дошли до кафића у Уздољу знајући да се у њему налази већи број грађана српске националности који прате утакмицу Црвене звезде.

Маскирани фантомкама, мајицама и марамама и наоружани разним дрвеним и металним предметима, штаповима и с мачетом у рукама, ушли су у кафић у којем су били власница и осамнаест гостију, међу којима и деца.

Петоро гостију, међу којима и једно диете, задобило је телесне повреде повреде (раздеротине, огреботине, огуљотине и крвне подливе на глави, леђима, ногама и рукама), а причињена штета процењује се на око 25.000 куна (3.360 евра).

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 07. дец 2019, 17:09) - anonymous [нерегистровани]

Nista cudno

Hrvatska ne osudjuje ubice nad Srbima,
ovi su jos lose prosli.

(петак, 06. дец 2019, 15:48) - anonymous [нерегистровани]

Srbija...

...ni sud nije svagdje isti...za nacionalizam jedino se u Beogradu sudi Srbima i nije rijetkost da se osude 10 i vise godina,Srbija je to brale!

(петак, 06. дец 2019, 15:14) - Rade [нерегистровани]

hrvatska

Sta da se ocekuje?