Пленковић у Сплиту: Туђман је био визионар

Премијер Хрватске и председник ХДЗ-а Андреј Пленковић изјавио је у Сплиту, поводом обележавања 20 година од смрти Фрање Туђмана, да је некадашњи хрватски председник био, како каже, "визионар чија борба за хрватску самосталност и данас обавезује".

"Био је визионар, државник и човек који је у најзамршенијим историјским околностима пронашао снаге и препознао велики преломни тренутак на европском континенту да реализује идеју слободне и самосталне хрватске државе", рекао је Пленковић, преноси Хина.

Пленковић је положио венац на Туђманов споменик у Сплиту.

Како тврди актуелни председник ХДЗ-а, Туђман је познавао историју и политику, али је имао и велику подршку хрватског народа на референдуму.

"Он је све то постигао и уз велику жртву хрватских бранитеља који су остварили хрватску слободу и самосталност", каже Пленковић и додаје да то обавезује да "градимо Хрватску која је део модерне Европе".

број коментара 9 Пошаљи коментар
(понедељак, 09. дец 2019, 12:08) - Ko je kriv?! [нерегистровани]

Raspadom YU...

profitirale su jedino Hrvatska i Slovenija!

(понедељак, 09. дец 2019, 11:55) - anonymous [нерегистровани]

Bila jednom RSK i nastala zauvek

Kad smo mogli oružjem da se branimo u RSK, nismo hteli. Sada je za sve kasno! I suviše kasno!

(понедељак, 09. дец 2019, 11:29) - dragec 57 [нерегистровани]

Tudjman

Prikriveni nacionalista u cahuri komuniste.Mozda dobar glumac ali vizionar nikako.Za Hrvatsku tek dolaze teska vremena kad proradi talijanski, austrijski i madjarski nacionalizam za onim sto je njihovo a izgubljeno posle Velikog rata.Dovoljno da im Rusija da "zeleno svetlo" i od Tudjmanove vizije nece ostati mnogo.

(недеља, 08. дец 2019, 18:35) - anonymous [нерегистровани]

vizard

sto nije uradila NDH uradio je on vizionar.

(недеља, 08. дец 2019, 15:20) - Srđan [нерегистровани]

Plenković je 100% u pravu

Plenković je potpuno u pravu, Tuđman je bio veliki vizionar, imao je viziju Hrvatske bez ijednog živog Srbina u njoj, produbio je i razvio vizije Andrije Artukovića i Ante Pavelića. A to se i danas u Hrvatskoj visoko vrednuje.

(недеља, 08. дец 2019, 08:53) - anonymous Lala [нерегистровани]

Ta idi,

Da nije umro nastavio bi svoju viziju kao ratni zločinac u Haškom kazamatu .

(субота, 07. дец 2019, 21:18) - Воронцов [нерегистровани]

Омао је рушилачку улогу

Његова визија је била рушење, уништење чињење зла.Задао је одлучујући ударац за уништење Југославије и ударац било каквом заједништву Срба и Хрвата. Ни једном народу није донео среће. Помислим када су сви ти народи на простору Југославије дозволили да се догоде сва та зла онда можда и није лоше што се данас расељавају по свету јер шта ће на тој земљи кад је нису знали поштовати.

(субота, 07. дец 2019, 16:58) - anonymous [нерегистровани]

Pa u pravu je

Tudjman jeste bio vizionar jer je imao viziju ne samo kako da raseli 250.000 Srba, već i 800.000 Hrvata koji su od kraja rata pa do danas pobegli iz Hrvatske, verovatno od slatkog zivota. Mnogo pametan covek im je bio Franjo, nema sta, a jos su pametniji ovi posle njega koji su napunili trzista Irske, Nemacke i Australijom Hrvatima kao radnom snagom.

(субота, 07. дец 2019, 13:57) - anonymous [нерегистровани]

A nije jedini

Ovaj ne prestaje nesuvislo da prica.