Елфети Весели повећана казна за убиство српског дечака

Апелационо веће Суда БиХ другостепеном пресудом повећало је Елфети Весели затворску казну са десет на 13 година за убиство дванаестогодишњег дечака Слободана Стојановића 1992. на подручју Зворника, потврдила је “Срни“ адвокат Лејла Човић.

Оптуженој Весели ће у казну бити урачунато време које је провела у притвору од 24. марта 2017. године, као и време које је провела у екстрадиционом притвору.

Човићева је изјавила да је њен брањеник Сакиб Халиловић ослобођен оптужбе да је у својству команданта Диверзантског вода здружених јединица Липље-Каменица посматрао како је Весели извршила убиство, те да је пропустио да предузме мере да извршилац тог убиства буде кажњен.

Тужилаштво БиХ терети другооптужену Елфету Весели да је као припадница Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи - Ново Село, на подручју Каменице.

Према оптужници, Веселијева је на најсвирепији начин убила Стојановића, тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дело, али није предузео неопходне мере да буде кажњена.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 10. дец 2019, 09:44) - Cikago [нерегистровани]

,,Jedinstvena BiH,,?

Postoji li barem jedan Srbin na kugli zemaljskoj koji veruje da se posle ovakvih kardinalnih nazovi,,presuda,, na njihovu štetu može desiti pomirenje ili opstanak BiH u sadašnjim granicama ???
Ja mislim da je to neizvodljivo jer je sve iz federacije BiH upereno protiv Srba i njihovih interesa tako da oni rade u korist svoje štete a to je samo samostalna R.Srpska i ništa više.
Stara srpska poslovica glasi,,bolje je živeti odvojeno u miru kao dobre komšije, nego u istoj kući kao posvadjana braća,,pozdrav.

(уторак, 10. дец 2019, 06:48) - rssi [нерегистровани]

A komandna odgovornost

da je to napravili Srpkinja, za taj zločin bi odgovarali svi, od počinioca do Miloševića i Karadžića zajedno. Po komandnoj odgovornosti. Ovako, gospodin kao to nije video ili nije znao.
Alal vam pravda.

(понедељак, 09. дец 2019, 20:20) - Воронцов [нерегистровани]

Дечак је имао љубав према псу

Из те љубави кренуо је да тражи пса како би га спасао. Ухватили су га зликовци и ова жена крвник убила га.Два потпуно различита света, на једној страни дечак и његова љубав према животињи, а на другој страни ликови људи немилосрдних злочинаца који убијају недужно и беспомоћно људско биће, дечака. И онда је ту суд који не доноси правду јер не кажњава злочинца заслужном казном.

(понедељак, 09. дец 2019, 16:01) - anonymous [нерегистровани]

Pravda

Ovo je zalosno za ovakav zlocin 13 godina,a predpostavljeni koji je skrivao zlocin oslobodjen.