Седница Социјално-економског савета у Нишу

На седници Социјално-економског савета Владе Србије у Нишу, представници Владе, репрезентатвних синдиката, послодаваца и нишке локалне самоуправе разговарали су о унапређењу пословног амбијента Србије али и о раду локалних социјално-економских савета.

Од 21 локалног Социјално економског савета активна су свега четири. Покренута је иницијатива за обнављање тог Савета у Нишу.

Министар за рад, запошљавање и социјална питања Зоран Дјордјевић каже: "Што више имамо различитих мишљења и извештаја са локала, то ће и квалитет наших одлука бити бољи и у интересу свих."

Ђорђевић је рекао да локалне власти боље знају шта се дешаба у локалним сегментима и какви су проблеми. 

"Ово ће бити прилика да поред онога у чему ми учествујемо и што је на дневном реду, да нам они шаљу идеје и неке иницијалне ствари које се тичу тог специфичног локала", рекао је Ђорђевић. 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 28. јан 2019, 20:54) - anonymous [нерегистровани]

sta je lokal?

Bitno da se sve njima salje sa lokala, pa oni najpametniji od svih da odlucuju. Ne daj Boze da se na lokalu te ideje i smisle i realizuju, nego sve iz centrale neka Bogovi odlucuju i aminuju. Dosta vise sa autokratijom, gde je demokratija i decentralizacija? Ispada da sa lokala samo ideje mogu da se daju, za drugo je lokal nesposoban? Dela a ne reci govore mnogo vise.