Михајловићева са делегацијом ММФ-а

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић разговарала је са Мисијом међународног монетарног фонда, предвођеном шефом Мисије Џејмсом Руфом, о реализацији инфраструктурних пројеката и пројектима планираним у оквиру новог инвестиционог циклуса.

Михајловићева је рекла да је текући циклус инвестиција у друмској и железничкој инфраструктури близу завршетка и да Србија у 2019. креће у нови инвестициони циклус, вредан више од пет милијарди евра, саопштило је ресорно министарство.

"Изградња Коридора 10, источног и јужног крака, на самом је крају и ове године крећемо са изградњом нових друмских коридора, као што су ауто-пут Београд-Сарајево, ауто-пут Ниш-Мердаре-Приштина, као и наставак изградње Коридора 11 ка Црној Гори", рекла је Михајловићева.

Она је додала да су у претходном периоду, упоредо са реконструкцијом пруга и набавком нових возова, остварени значајни резултати у реформи железнице, која ће бити настављена, заједно са новим пројектима.

"Захваљујући реформисању железнице, 'Инфраструктура железнице Србије' сад улаже у обнову регионалних пруга не из буџета или зајмова, него из сопствених средстава", навела је она.

На састанку је било речи и о реформама у области унапређења пословног амбијента, посебно у периоду после објављивања последњег извештаја о условима пословања Светске банке, Дуинг бизнис, у октобру.

"Нисмо били задовољни резултатима у прошлој години и одмах смо кренули са изменама закона и њиховим спровођењем како бисмо у 2019. имали бољи резултат на Дуинг бизнис листи", рекла је Михајловићева.

Током разговора, делегација Међународног монетарног фонда такође се интересовала за активности Координационог тела за родну равноправности и остварени напредак у овој области.

Састанку је присуствовао и Мартин Јан Кес, који ће заменити Џејмса Руфа на месту шефа Мисије ММФ-а за Србију.

број коментара 0 Пошаљи коментар