Ускоро потписивање уговора између "Србијагаса и "Гаспромета"

Министар рударства и енергетике Републике Србије Александар Антић и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, састали су се у Београду, у оквиру наставка активности заједничког Енергетског комитета.

Тема данашњих разговора била је решавање имовинско-правних односа две гасне компаније – ЈП "Србијагас" и "Гаспромет" Пале, како би две стране несметано наставиле са развијањем заједничких гасних пројеката.

"Република Српска и Република Србија имају добру сарадњу у области гаса, а сигурност у испоруци тог енергента изузетно је значајна за будући привредни развој. Када је реч о уређењу односа 'Србијагаса' и 'Гаспромета', владе Српске и Србије дале су сагласност у вези са уређењем и решавањем имовинско-правних односа између два поменута предузећа", наведено је у саопштењу Министарства рударства и енергетике.

На данашњем састанку усаглашена су отворена питања из Нацрта уговора између "Србијагаса" и "Гаспромета" који ће, након правно-техничке редакције, бити потписан у присуству двојице министара енергетике у Бања Луци, у најкраћем могућем року.

Састанку су присуствовали државни секретар у Министарству рударства и енергетике Републике Србије Мирјана Филиповић, помоћници министра Републике Српске Славица Богдановић, Милан Баштинац и Миленко Тодоровић, директори гасних компанија Душан Бајатовић и Миломир Драганић и председник Савета Агенције за енергетику Републике Србије, Дејан Поповић.

број коментара 0 Пошаљи коментар