Мали: Суфицит ћемо искористити на прави начин

Министар финансија Синиша Мали је рекао да је први месец 2019. године показао "изванредне резултате" који превазилазе очекивања и истиче да је буџетски суфицит три пута већи од планираног за јануар 2019.

"Поносан сам на суфицит у буџету од око 22,9 милијарди динара, а тај новац ће бити искоришћен на прави начин. Одлични економски резултати нам дају оптимизам и потврђују да је Србија на правом путу, јер се економија и привреда оснажују", рекао је Синиша Мали, наводи се у саопштењу Министарства финансија.

Министар наводи да су остварени већи непорески приходи, да је већи приход од ПДВ-а, већа је наплата пореза на доходак и на добит, као и приход од акциза.

"Нашу економију смо поставили на здраве основе и срећан сам што нам потврду дају бројке. За јануар је био планиран суфицит од око 7,8 милијарди динара, а резултат је три пута бољи, што нам даје наду да ћемо успети да и у овој години значајно утичемо на побољшање животног стандарда грађана Србије. То говори и да нема потребе за забринутост када је реч о повећању плата и пензија, јер њихов раст јесте везан за стање у државној каси", каже Мали.

Министар финансија закључује да ће конкретнији и прецизнији резултати стићи после првог квартала ове године, али позитиван тренд свакако постоји, као и све претпоставке да ће се наставити и у будућности.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 01. феб 2019, 01:04) - Miki [нерегистровани]

Pohvale za suficit

Sve pohvale za racionalno i pametno trosenje cime je ostvaren suficit. Nadam se da ce se pametno utrositi.

(четвртак, 31. јан 2019, 18:42) - Dobric [нерегистровани]

SUFICIT

Nadam se da ce suficit utrositi na nesto pametno, gde ce gradjani osetiti.

(четвртак, 31. јан 2019, 18:23) - Maja [нерегистровани]

Suficit

Nadamo se da će pametno da se potroši suficit drzavnog budzeta kao što su industrija,poljoprivreda i sve grane privrede a ne na nepotrebne izbore!