Вучић и Руф: Одлични резултати, Србија наставља пут реформи

Србија је постигла одличне резултате у претходном периоду и јасно је да наставља пут реформи за сигурну будућност, закључено је на данашњем састанку председника Републике Александра Вучића са делегацијом Мисије Међународног монетарног фонда, коју је предводио шеф мисије Џејмс Руф.

Руф, који је у својој последњој мисији у Републици Србији, нагласио је да је Србија успела да уз тешке реформе које је спровела, оствари веома добре фискалне резултате и да очекује да ће остварити раст од између 3,5 одсто и четири одсто БДП-а у 2019. години, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

Вучић је захвалио на изузетној подршци Руфа и његовој посвећености да разуме оно што је Србији било потребно како би изашла из кризе у којој се налазила.

Саговорници су се сагласили да је неопходно радити на приватизацији "Петрохемије" и Комерцијалне банке.

На састанку је речено да је потребно наставити рад на реформама пореске администрације, систему плата у државној управи као и унапређењу пореске политике.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 04. феб 2019, 12:33) - Milan [нерегистровани]

eu

Poslednjih par godina Srbija vidno napreduje ekonomski, politicki i mnoge zemlje su sprmne da uloze u Srbiju. Svakako bitan je i dalji napredak u reformama i pristupanju Srbije u EU koja ce nam siguran sam otvoriti vrata ka jos boljem razvoju.

(понедељак, 04. феб 2019, 12:12) - anonymous [нерегистровани]

reč

Srbija nastavlja uspešan put reformi, ocena Rufa, koja garantuje Srbiji još veći priliv investicija od strane velikih svetskih kompanija, a samim tim, dalji rast privrede i ekonomije zemlje, smanjenje nezaposlenosti, i rast životnog standarda građana.

(понедељак, 04. феб 2019, 12:09) - Ana [нерегистровани]

Vazna vest

Srbija je postala moderna i ekonomski jaka drzava.