Подршка ЕИБ великим пројектима

Министар финансија Синиша Мали разговарао је са директором Европске инвестиционе банке за Словенију, Хрватску и Западни Балкан Матеом Ривелинијем о пројектима из области здравства, образовања, инфраструктуре и екологије који су у току и умногоме ће допринети побољшању квалитета живота у Србији.

На састанку је било речи о пројектима попут Клиничког центра А и Клиничког центра Б, који подразумева модернизацију, унапређење и проширење, односно доградњу болница у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевацу, као и о подршци за општинску и регионалну инфраструктуру.

Мали и Ривелини су разговарали и о пројекту модернизације школа, за који је министар истакао да је веома битан за Владу Србије, јер је један од њених приоритета боље и квалитетније образовање младих.

Посебно су истакнута два нова пројекта који ће се радити уз подршку ЕИБ, а односе се на финансирање изградње прве фазе аутопута Ниш-Плочник-Мердаре у износу од 100 милиона евра и на пројекат реконструкције и изградње локалне инфраструктуре у подручјима на мигрантској рути у износу од 40 милиона евра.

Вредност укупно потписаних и ратификованих споразума са ЕИБ од 2001. године износи 3,2 милијарде евра, саопштило је Министарство финансија.

број коментара 0 Пошаљи коментар