Михајловић у Лондону о друмском саобраћају и регионалном повезивању

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић борави у званичној посети Великој Британији, где ће сутра са Џесијем Норманом, британским министром транспорта, потписати Споразум о друмском саобраћају, а састаће се и са министром за Европу, сер Аланом Данканом.

"Најважнија вест је да ћемо потписати билатерални споразум о потпуној либерализацији превоза терета у друмском саобраћају. Тиме помажемо српским превозницима, јер ће се убудуће сав транспорт обављати без дозвола, којих до сада никада није било довољно", изјавила је Зорана Михајловић.

Потпредседница Владе, како је саопштено, састаће се и са британским министром за Европу, сер Аланом Данканом, задуженим за Западни Балкан.

"Имаћемо састанак у Форин офису о нечему што је за Србију посебно важно – о повезивању региона, такозваној конективити агенди. Без регионалног повезивања нема ни развоја", рекла је министарка.

Обићи ће и инфраструктурно градилиште подземне железнице у Лондону.

"У питању је највеће инфраструктурно градилиште у Великој Британији и пројекат вредан, веровали или не, 15 милијарди фунти. Отприлике толика је вредност свих инвестиција које Србија реализује на целој својој територији. Моји сарадници и ја ћемо имати прилике да видимо како је све организовано овде и да нешто од тога применимо и у Србији", рекла је Михајловић.

Потпредседница Владе имаће у четвртак и састанак са представницима компанијом "Бехтел", са којом је у октобру прошле године потписан Меморандум о разумевању и сарадњи на изградњи Моравског коридора.

"Србија ће градити Моравски коридор, од Појата до Прељине, јер желимо да подигнемо шумадијски регион. Са ‘Бехтелом' настављамо разговоре о пројектно-техничкој документацији, али и условима финансирања пројекта", додала је Михаловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар