Размотрен Акциони план за сузбијање сиве економије

Министар финансија Синиша Мали председавао је седницом Координационог тела за сузбијање сиве економије, на којој је размотрен концепт Акционог плана за сузбијање сиве економије, који подразумева сет контролних и подстицајних мера.

Тренутним концептом је дефинисано пет основних циљева: ефикаснији надзор над токовима сиве економије, унапређење рада Пореске управе у циљу ефикасније наплате пореза, подстицајне мере за фер конкуренцију, легално предузетништво и запошљавање, административно растерећење и подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије.

На састанку је, како је саопштено, дефинисано да ће до краја фебруара стручна група, која делује у оквиру Координационог тела, завршити нацрт Акционог плана, који се затим упућује свим министрима који су чланови Координационог тела, а како би био спреман за усвајање.

Саговорници су истакли да је циљ да Акциони план буде усвојен на седници Владе Републике Србије у марту ове године, након чега би почела његова примена.

Седници су присуствовали и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Седници су присуствовали и представници Националне алијансе за локални економски развој (Налед), Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

број коментара 0 Пошаљи коментар