Антић: Имамо озбиљне планове за консолидацију Ресавице

Имамо озбиљне планове за консолидацију Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља "Ресавица", изјавио је министар рударства и енергетике Александар Антић и навео да се са експертима Светске банке анализира сваки рудник појединачно.

Александар Антић је на седници скупштинског Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, рекао да Србија нема прикривених субвенција за угаљ, и да је једина субвенција она која се из државног буџета даје за пословање "Ресавице", у износу од 4,47 милијарди динара.

Субвенција је, додаје, везана пре свега за тежак економски положај те компаније и за чињеницу да она функционише у неразвијеним општинама у којима рудници представљају једину економску делатност.

"Ми имамо озбиљне планове за конслидацију тог предузећа и анализирамо сваки рудник појединичано. То радимо са експетским тимом Светске банке", рекао је Антић на седници Одбора на којој је представљен годишњи извештај Секретаријата Енергетске заједнице о напретку Србије у имплементацији прописа у области енергетике.

број коментара 0 Пошаљи коментар