Амбалажа из војвођанског села извози се у државе широм света

"Полимер комерц" једина је фабрика у Србији која производи поклопце за сладоледе, а 30 одсто производње извозе у шест држава. Годишње произведу и до 100 милиона јединица различитих производа, а од ове године за САД и Вијетнам производе амбалажу за козметичку индустрију. Добили награду од ПКС.

Само двадесет петоро запослених у три смене годишње произведе и до 100 милиона јединица 60 различитих производа.

Једини у Србији праве пластичне поклопце за сладоледе, а снабдевају пластичном амбалажом све наше веће кондиторске и млекарске фабрике.

"Није тежак посао, као и сваки други, дуго сам у овом послу, добро је. Доста је одговоран посао и због купаца и амбалаже коју производимо", истиче Дејан Бешка из Пландишта.

Милорад Булајић из Велике Греде напомиње да много значи што је плата редовна.

"Имамо непријатна искуства одраније кад смо радили у неким фирмама, а плате нисмо добијали, сад је добро", додаје Милорад.

На машини се за 24 сата произведе и до 200.000 поклопаца и већ сада праве се залихе за летњу сезону.

"Најтеже је радити сладоледе, јер је то непредвидиво и мора се на време кренути са производњом, а ми почињемо већ у децембру и сад је капацитет већ на високом нивоу. Веома је важно добро планирање, организација запослених и правовремена набавка репроматеријала", напомиње Стеван Росић, заменик директора предузећа.

Ускоро ће се производи из ове фабрике наћи и на тржишту Дубаија, а амбалажа за козметичку индустрију продаваће се и у Америци и у Вијетнаму.

Од Регионалне привредне коморе Србије добили су признање за посебан допринос развоју привреде у Јужнобанатском региону.

"Њиховим добрим пословањем задржавамо људе у овој средини да остају да живе и раде", указује Зоран Вирић, координатор за индустрију ПКС–РПК Панчево.

Од малог кућног предузећа са једном машином стигли су до производне хале од 2.000 квадартних метара која им је постала тесна и зато планирају проширење ако добију суседно земљиште на коришћење.

"Добро би дошло да направимо још једну халу где бисмо запослили још десетак људи", каже Милан Росић, директор фабрике "Полимер комерц" из Барица.

Предузеће поседују све неопходне сертификате квалитета и безбедности на раду, а запослени врше и посебно мерење емисије угљен-диоксида по граму сваког свог производа, што купцима којих је све више може бити од користи.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 08. феб 2019, 18:33) - anonymous [нерегистровани]

Plata

Koliko je Plata radnicima? 25 ili 30 hiljada?

(петак, 08. феб 2019, 13:35) - anonymous [нерегистровани]

W

Samo nek se radi.