Субвенције за 60 литара горива по хектару?

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је за РТС да је предлог министарства да се субвенционише 60 литара горива по хектару, што ће бити дефинитивно договорено наредне недеље.

Бранислав Недимовић рекао је, гостујући у Дневнику РТС-а, да ће у четвртак бити размотрено који ће се модел применити за субвенционисање горива у пољопривреди.

"Мислим да ћемо новац исплатити крајем марта, почетком априла. Идеја је 60 литара по хектару, следеће недеље ћемо вероватно имати комплетан пројекат", истакао је министар пољопривреде.

Подсетио је да ове године Влада издваја седам милијарди динара више за субвенције у пољопривреди.

Истакао је да је у буџету за 2018. за 50 одсто повећана субвенција за тов јунади.

"Отварамо нова тржишта Либана, Израела, Емирата у првој половини ове године. Имаћемо скоро дупло већу квоту за Турску. Нове фарме ничу сваки дан, без сточарства, поготово без говедарства, нема развоја пољопривреде. Свако то грло је мала фабрика за себе", напоменуо је министар пољопривреде.

Када је реч о безбедности хране, министар је нагласио да ће на пролеће бити успостављена лабораторија за контролу прерађевина од меса.

Недимовић је рекао да је данас са премијерком Аном Брнабић и шефом делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем обићи лабораторију за контролу млека.

број коментара 0 Пошаљи коментар