Од марта изградња деонице од Прељине до Пожеге

Завршетак реконструкције дела ауто-пута од Уба до Лајковца, како би се у саобраћај пустила деоница од Прељине до Обреновца очекује се до маја. Oд јуна Аеродром у Лађевцима код Краљева постаће мешовито војно-цивилни међународни аеродром, најавила је Министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић приликом посете Лучанима.

Ускоро ће се у Лучанима отворити градилишта. Припремни радови и изградња ауто-пута од Чачка до Пожеге на Коридору 11 очекују се већ почетком грађевинске сезоне. Влада Србије потписала је комерцијални уговор, договорила све услове финансирања, а инвеститор на овој деоници биће "Путеви Србије".

"Ми ћемо као локална самоуправа у наредном периоду на неких 35 хектара, после привремене експропријације, вршити трајну експропријацију тог земљишта од приватних лица имајући у виду да ће се на том делу налазити нова индустријска зона у општини Лучани", каже председник општине Лиучани Миливоје Доловић.

Осим на Коридору 11, радова ће бити до краја године и на Моравском коридору.

Министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да ће половина бити из америчког фонда, док ће половина бити из УК финанс или британских извора.

"Министарство финансија и они треба да разговарају о условима и ми очекујемо у наредних месец до два да имамо припремљен предлог финансирања Моравског коридора", најављује Михајловићева.

Влада Републике Србије ће у проширење, опремање писте и потребну опрему на аеродрому код Краљева уложити 8,6 милиона евра како би од јуна постао мешовити међународни аеродром.

"Мислим да је најтежи део посла у том смислу завршен свим овим одлукама. Дакле, сада је овај новац, који имамо, обезбеђен најефикасније да бисмо завршили тај посао и заиста да у јуну имамо авионе и да коначено, поред београдског и нишког, имамо међународни аеродром Краљево", истиче министарка.

Зорана Михајловић, истакла је данас у Лучанима и да је план да до маја буде завршена реконструкција дела ауто-пута од Уба до Лајковца, како би се у саобраћај пустила деоница дуга 102 километра од Прељине до Обреновца.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 19. феб 2019, 19:16) - anonymous [нерегистровани]

kruzni put

Sta je sa petljom obilaznice oko Beograda na Ibarskoj magistrali, poceli ste radove proslog leta da bi vec pola godine ostavili da stoje raskopane ulice sa sve dnevnom i nocnom signalizacijom!?

(уторак, 19. феб 2019, 18:21) - jovo [нерегистровани]

Batajnica

Zavrsite petlju Batajnica...molim vas!

(уторак, 19. феб 2019, 17:29) - anonymous [нерегистровани]

Opet

silna obećanja? Kada će nešto biti završeno kako treba od tih silnih obećanih puteva? Šta je sa obilaznicom oko Beograda? Da je rađena ručno, davno bi bila gotova!