"Бол Пекиџинг" гради нови погон у Србији

„Бол корпорација“ инвестира 45 милиона евра у нову производну линију и проширење производње и пословања у Србији.

Један од највећих светских произвођача амбалаже који послује у Србији најавио је отварање новог погона. Ова инвестиција допринеће отварању 40 нових радних места у фабрици у Београду.

„Нова линија значајно ће повећати капацитете у Србији, са циљем да годишње произведемо више од две милијарде лименки. У производњу је од 2004. године инвестирано преко 140 милиона евра и поносни смо што је прошле године фабрика у Београду проглашена најбољом фабриком лименки "Бол корпорације" на европском тлу", изјавио је Бранислав Савић, директор фабрике.

Компанија Бол снабдева велике интернационалне произвођаче пива, безалкохолних напитака, воде, као и мање произвођаче који се све чешће одлучују за лименку као амбалажу, јер ју је у потпуности могуће рециклирати.

Бол Бевериџ Пекиџинг Европа - Београд (Ball Beverage Packaging Europe) је највећа америчка гринфилд инвестиција у Србији.

Уз производњу лименки у складу са светским стандардима, компанија је више од деценије посвећена едукацији становништва о рециклажи, у партнерству са Рецан фондацијом и бројним партнерима.

број коментара 0 Пошаљи коментар