Дигитализацијом до бољег квалитета живота

У фокусу овогодишњег економског форума на Јахорини су иновације, дигитализација и комуникационе технологије као база економског раста. Четврта индустријска револиција и време дигитализације значе више новца и бољи квалитет живота грађана, поручила је на форуму премијерка Србије Ана Брнабић.

Премијерка Србије Ана Брнабић је поручила да привредни раст и јака економија долазе тек када имамо стабилност и мир.

"Влада Србије донела је одлуку о томе да Србија Српској у овој години уплати средства од 9,3 милиона евра за реконструквију многих објеката широм Српске, школа, вртића, за изградњу путева", навела је Брнабићева.

Премијерка Србије је истакла да четврта индустријска револуција и време дигитализације значи више новца и бољи квалитет живота грађана.

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић је окупљенима рекла да су промене у друштву толико упечатљиве да је потребно видети у ком правцу треба ићи даље.

"Захваљујући технолошким иновацијама наш свет иде у новом правцу, омогућава нови начин комуникације и стога треба дефинисати како ићи у корак с новим достогнућима", рекла је Цвијановићева, додавши да су многе ствари увелико и бесповратно превазиђене.

Извршни директор Удружења економиста Републике Српске SWOT Саша Грабовац је рекао да је четврта индустријска револуција увелико почела, а да домаће снаге и земље региона морају одвојити додатну енергију да би ухватили корак са развијеним земљама.

Економском форуму присуствoвали и премијер РС Радован Вишковић и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић и премијерка Србије Ана Брнабић су имале састанак пре отварања форума на ком су разговарале о пројектима и будућој сарадњи.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 23. апр 2019, 17:22) - anonymous [нерегистровани]

savremena Srbija

Škole sa poljskim WC-om i digitalnim dnevnikom

(уторак, 23. апр 2019, 12:05) - anonymous [нерегистровани]

Smor!

Baš će digitalizacija nešto da pomogne...
Nema od toga ništa.