Повољни кредити за куповину пољопривредног земљишта

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић потписао је са председником Извршног одбора банке Поштанска штедионица Бојаном Kекићем меморандум о кредитирању куповине пољопривредног земљишта.

Kако би младе до 40 година задржала и вратила на село држава ће им понудити кредите за куповину пољопривредног земљишта чија је вредност од 2.000 до 50.000 евра преко Банке Поштанска штедионица.

Залог за кредит чија ће камата бити 1,9 одсто, није потребан јер ће банка стављати хипотеку на купљено земљиште.

Меморандум на Пољопривредном сајму у Новом Саду потписали су Бојан Kекић и Бранислав Недимовић који је истакао да ова мера, уз подстицаје за почетнике, омогућава младима да почну производњу која може да обезбеди пристојан живот на селу.

"Ако неко жели да купи два, три хектара земље то ће моћи да уради под врло повољним условима. Рок отплате је двадесет година. Добија грант од државе у износу од 12. 000 евра да засади можда два, три хектара облачинске вишње, да успостави своју пластеничку производњу можда три, четири хектара лешника да подигне и да стане на своје ноге", наводи Бранислав Недимовић, министар пољопривреде.

Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица наводи да се поред ових кредита спремају и такозвани пољопривредни кредите за сва пољопривредна газдинства и за оне непољопривредне предузетнике који се баве делатностима као што су етно села па до свега другог што се подводи под пољопривреду.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 08. окт 2019, 07:47) - anonymous [нерегистровани]

Kada?

Šta se dešava sa ovim?

(петак, 14. јун 2019, 11:14) - anonymous [нерегистровани]

krediti za kupvinu zemljista

kada startuju ovi krediti kad pocinje konkurs

(четвртак, 16. мај 2019, 13:03) - anonymous [нерегистровани]

komentar

prava stvar za selo i poljoprivredu.prava finansijska injekcija.

(среда, 15. мај 2019, 20:33) - anonymous [нерегистровани]

Krediti

Odlična vest, vraća nadu za opstanak i ostanak u Srbiji.