Почиње изградња Коридора 11, на траси 25 мостова и три тунела

Изградња деонице Kоридора 11 "Прељина–Пожега" почиње сутра. Саобраћајница ће бити дуга 30,9 километара. На траси 25 мостова и три тунела. Вредност радова, које ће изводити кинеска компанија "Чајна контракшн корпорејшн" је 450 милиона евра. Рок завршетка радова је две и по године.

Једну трећину трасе чиниће мостови и тунели, а новом саобраћајницом, када буде завршена, од Чачка до Пожеге, уместо досадашњих 45 минута, стизаће се два пута брже.

"Од Прељине, до Пожеге, нова деоница Kоридора 11 подељена је у три сектора: први води до Пријевора, дуж Чемернице и делом Западне Мораве. Биће дуг 8,2 километра, имаће тунел, мост и три надвожњака.

Од Пријевора до Лучана треба асфалтирати 15,5 километара, изградити 20 мостова и тунел дуг 750 метара.

Трећи сектор, од седам километара, од Лучана до Пожеге, обухвата и изградњу три моста, тунела, петље у Лучанима и моста преко реке Бијелице.

Деоница је посебно важна читавом ужичком региону – извозно оријентисаном, чија је спољнотрговинска робна размена премашила милијарду евра, а туристички биланси говоре о 1.200.000 регистрованих гостију на годишњем нивоу.

"Kоридор 11 отвара, практично, врата индустрији овога краја, и гарантује да ће сада производи који су били на светском тржишту опстати на светском тржишту, али и повећати своје учешће на светском тржишту, јер ће комуникација са светским тржиштем бити немерљиво боља него што је до сада била", наводи Раде Љубојевић, потпредседник Привредне коморе Србије.

Мирослав Рађен, директор ТО "Регија Западне Србије", наводи да ће се изградњом ове трасе ауто-пута повећати број страних туриста у том крају, јер ће време путовања бити упола краће.

Kод Пожеге, како је планирано, Коридор 11, ка Црној Гори, укрштаће се са ауто-путем Београд–Сарајево, а код Чачка, преко Моравског коридора, чија ће изградња, како је најављено, почети ове године.

Коридор 11 биће повезан и са Коридором 10 и оваква мрежа модерних саобраћајница обезбедиће регионално повезивање читаве Србије.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 17. мај 2019, 15:18) - anonymous [нерегистровани]

Nije to sarkazam

Prvo ne verujemo u njihove rokove,a drugo, mogli malo para da daju za natalitet,povecanje plata i penzija...itd..jer sta sve ovo vredi kad ne bude bilo ljudi. To ja kritikujem.

(четвртак, 16. мај 2019, 17:47) - anonymousBorko [нерегистровани]

Sarkazam

Nemojte biti toliko sarkastični,to se i drugima dešava.

(четвртак, 16. мај 2019, 17:12) - Maja [нерегистровани]

Rok dve i po godine

Znači, 2025. Najranije. Ako se ne sruši brdo.

(четвртак, 16. мај 2019, 16:08) - Radovan Prvi [нерегистровани]

Koridori

Ovo je zaista lepa vest, ali za mene bi najlepsa vest bila da se radi na obnovi pruge Nis - Prahovo, jos bolje i na njenoj elektrifikaciji!
To bi bio dokaz da su Timocka i Negotinska krajina zaista deo Srbije, i to ne samo na karti...
A kolika bi tek korist za Drzavu bila od toga, o tome trebaju misliti nadlezni!!!

(четвртак, 16. мај 2019, 14:40) - anonymous [нерегистровани]

Pa ti idi autoputem

pa jel moguce da stalno ima nesto da se kuka. prihvati jednom da se radi i izgradjuje. Doci ce i to na red. Ali sad je bitan autoput, infrastruktura da se siri... Ne kukati odmah za sitnice!

(четвртак, 16. мај 2019, 13:20) - anonymous [нерегистровани]

Srećno

Nek je sa srećom i ova mala deonica.

(четвртак, 16. мај 2019, 12:53) - Nemanja [нерегистровани]

Lokalni putevi

Sve je ovo lepo i treba drzava da se izgradjuje. Ali, zasto se ne ulaze vise novca u lokalne puteve? Na primer na severu zemlje, Backa, lokalni putevi katastrofa. Ubedljivo najgora putna infrastruktura u regionu. Kada se predje granicni prelaz Bogojevo na Dunavu sa Hrvatskom kao da se usli u Srbiju iz 19 veka. Velika sramota za drzavu. Znaci odatle pa Novog Sada ubijete auto da je to nesto neverovatno a o bezbednosti tog puta da ne pisem. Pozdrav