ММФ: Привредни раст ове године 3,5 одсто, следеће четири одсто

Међународни монетарни фонд је потврдио стабилну пројекцију привредног раста Србије од 3,5 одсто за ову и четири одсто за 2020. годину. На састанку са председником Србије потврђено је да одговорна политика Србије и стабилан привредни раст дају могућност за даље повећање плата и пензија.

Председник Србије Александар Вучић састао се са делегацијом Међународног монетарног фонда, коју је предводио шеф Мисије ММФ-а Јан Кејс Мартејн, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Током сусрета, представници ММФ-а потврдили су стабилну пројекцију привредног раста од 3,5 одсто за ову и четири одсто за 2020. годину.

Вучић је нагласио да је циљ Србије да, и поред успореног привредног раста у земљама Европске уније и глобалних изазова, оствари већи раст од пројектованог.

Посебна тема од интереса за грађане Србије биле су плате и пензије. Потврђено је да одговорна политика Србије и стабилан привредни раст дају могућност за њихово даље повећање.

Значајна пажња посвећена је ефикаснијем управљању и бољој реализацији инвестиција у јавним предузећима.

Председник Вучић и чланови делегације ММФ-а разговарали су и о предузећима од општег интереса, међу којима су јавна предузећа ЕПС и "Ресавица", затим о приватизацији Комерцијалне банке и компаније "Петрохемија", као и о реформи пореске управе.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 21. мај 2019, 10:56) - anonymous [нерегистровани]

I ja se slazem

Kakvih crnih 3,5% ! To za nase stanje i stanje nase ekonomije nije nikakav napredak ,niti uliva bilo kakav optimizam.

(понедељак, 20. мај 2019, 15:17) - anonymous [нерегистровани]

Alo...

Kakav bre rast 3-4%, nama treba rast 20-30% godisnje. Napolje MMF!