Кина отворила тржиште за свињско месо и млечне производе из Србије

Mинистар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и заменик министра Генералне управе царина НР Кине Жанг Јивен потписали су у Београду уговоре који ће омогућити извоз свињског меса и млечних производа на кинеско тржиште, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Бранислав Недимовић и Жанг Јивен потписали су и Меморандум о сарадњи на увозу и извозу прехрамбених производа и безбедности хране.

Министар пољопривреде је истакао да је сада преостало потписивање споразума о фитосанитарној заштити и додао да очекује да ће прве кинеске инспекције бити већ наредних месеци, а да ће се наши производи на тржишту Кине наћи до краја године.

Очекује, каже, да ће то бити до Сајма пољопривреде у Шангају који се одржава у новембру.

"Потписивање ових докумената је стратешка ствар за Србију у области пољопривреде због отварања кинеског тржишта за свињско месо и млечне производе", рекао је Недимовић након потписивања уговора.

Недимовић је навео да је отварање кинеског тржишта била жеља домаћих произвођача и истакао да је следећи корак да обавести кинеске колеге које су наше компаније заинтересоване за извоз.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 17. јун 2019, 19:54) - anonymous [нерегистровани]

uvecati proizvodnju

uvecati proizvodnju i Govedjeg mesa,cureceg koje izuzetno cenjeno u svetu ali i stvaranje novih ribnjaka .Za bliski istok treba razviti i ovcarskvo i kozarstvo pa da vidite kad ima sta da prodate kako ce da se trazi...

(понедељак, 17. јун 2019, 14:09) - anonymous [нерегистровани]

Daj boze

Samo ne treba zaboraviti tu neke stvari. Ono sto mi proizvedemo za godinu dana,oni ce da pojedu za mesec dana. A o nasim kapacitetima necu ni da pisem.

(понедељак, 17. јун 2019, 13:50) - anonymous [нерегистровани]

nije smešno

jer kad seljak zna da će prodati i zaraditi on će i povećati proizvodnju ,sjajna vest za poljoprivrednike

(понедељак, 17. јун 2019, 13:20) - anonymous [нерегистровани]

Smešno

Pa mi da izvezemo sve svinje i svo mleko iz Srbije teško da podmirimo 5 procenata potreba Pekinga ili Šangaja.