Ваљево чека брзе траке до новог ауто-пута

Ауто-пут "Милош Велики" пролази кроз три општине Колубарског региона: Уб, Лајковац и Љиг. Ваљево је као центар региона од модерне саобраћајнице удаљено двадесетак километара, па Ваљевци годинама очекују брзе траке да их повежу са ауто-путем.

Истраживачка станица Петница повезана је са свим научним институцијама света. До ауто-пута "Милош Велики" нема добру везу. На путу од Ваљева до Непричаве сталне су гужве, саобраћај је успорен, па се до Петнице дуго путује.

"Осећамо да смо удаљенији од Београда, Новог Сада, него што смо били кад смо почињали све ово пре тридесетак година. Саобраћај је једно уско грло, Ваљево није добро повезано ауто-путем", каже Вигор Мајић, директор Петнице.

Ваљево је значајан индустријски центар у Србији. Кинеска компанија "Хајсенс" купила је "Горење" и годишње се производи 750 хиљада уређаја. И италијански "Вали" и "Крушик" су велики извозници.

Директор "Крушика" Владимир Лукић наводи да је прошле године извоз био 105 милиона долара.

"Имали смо ситуације да је из фабрике дневно излазило 12 до 15 шлепера. Свакако да ће тај нови ауто-пут допринети ефикаснијем и брзем транспорту", истиче Лукић.

Повезивање Ваљева са ауто-путем почиње на пролеће

Ваљево ће бити брже повезано са ауто-путем. На пролеће почињу радови на изградњи четири брзе траке до Непричаве.

Градоначелник Слободан Гвозденовић истиче да то је шанса Ваљева за привлачење нових инвеститора, који се већ јављају, поготово у последња два-три месеца, али и исто тако и за развој туризма на Дивчибарама.

Пројекат предвиђа да 17 километара брзих трака, после изласка из Ваљева, иду новом трасом до лајковачке петље и ауто-пута.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 20. авг 2019, 01:42) - Milosav [нерегистровани]

Da

Pa najkasnije za tri godine? Jeste kako da ne :) sve verujemo ministrima. Decu na skolovanje pa ili u Beograd ili zapadna Evropa. Kao I svi.

(субота, 17. авг 2019, 21:03) - anonymous [нерегистровани]

Interesovanje....

Super je sve to,ali zna li ko sta ce biti sa putem Kosjeric-Valjevo.Kada se on radi?

(субота, 17. авг 2019, 14:07) - anonymous [нерегистровани]

A nama put?

Kako ćemo i čime ćemo mi iz Osečenice, Krčmara i Mionice dolaziti na autoput ili je bitno da mi samo plaćamo porez da se autoputevi grade

(субота, 17. авг 2019, 10:23) - Buki [нерегистровани]

Brze trake

Super,cetiri brze trake i na svakih dva kilometra po jedan sakriveni radar a ogranicrenje 50.