У Инђији отворен нови погон компаније "Грундфос"

Министар привреде Горан Кнежевић отворио је у Инђији ново постројење за прераду отпадних вода "БиоБустер" (БиоБоостер) компаније "Грундфос", које је прво овакво постројење ван скандинавских земаља, саопштило је Министарство привреде.

Горан Кнежевић наводи да је ново постројење за прераду отпадних вода, од изузетне важности за очување животне средине, да ће моћи да га користе и друге компаније у индустријској зони у Инђији, што ће утицати на развој свести свих о важности чувања и заштите животне средине.

"Ново постројење, вредно више од два милиона евра, допринеће заштити животне средине и верујемо да ће поред ове инвестиције, Грундфос наставити са развојем и отварањем нових радних места", рекао је Кнежевић.

Додаје да компанија "Грундфос" успешно послује у Србији десет година.

"Чињеница да компанија десет година успешно послује, говори колико је Србија добро место за улагање", рекао је министар Кнежевић и додао да очекује да ће износ укупних страних инвестиција у овој години премашити четири милијарде евра.

Директор "Грундфос" Србија Вељко Тодоровић рекао је да ће та инвестиција омогућити још ефикаснију производњу уз умањену потрошњу воде, уз још бољу бригу за животну средину.

Амбасадор Данске у Србији Андерс Кристиан Хоугард подсетио је да "Грундфос" у Инђији запошљава 750 људи и истакао да да су данске инвестиције у Србији оријентисане на извоз.

"Показали сте како имате добре услове за рад и кроз ваше одрживо пословање поставили високе стандарде. Помогли сте и Данској да одржи имиџ земље којој јој један од највећих приоритета очување животне средине и одрживи развој", рекао је Хоугард, саопштило је Министарство привреде.

Председник општине Инђија Владимир Гак рекао је да у Инђији, поред Грундфоса, послује пуно страних компанија, које се континуирано шире и најавио долазак још страних компанија у Инђију.

број коментара 0 Пошаљи коментар