Агенција за аграрна плаћања од априла

Агенција за аграрна плаћања Србије, која је услов за добијање помоћ из фондова ЕУ почиње са радом у априлу. Агенција не значи проширивање администрације, наглашава министар пољопривреде Саша Драгин.

Министар пољопривреде Саша Драгин најавио је да би агенција за аграрна плаћања Србије, чије је постојање један од услова за добијање новца из фондова Европске уније, требало да почне да ради у априлу ове године.

"Управа за јавна плаћања у пољопривреди ће бити у Шапцу", рекао је Драгин и додао да је простор за централу те агенције већ обезбеђен.

Према речима министра Србија има, "период од годину дана да се агенција акредитује и да је ЕУ призна", односно да преузме улогу трезора. "Ми радимо заједно са Министарством финансија на овом пројекту", каже Драгин и истиче да нова управа "неће бити проширивање државне администрације", већ ће део људи који су радили у трезору прећи у агенцију за агарна плаћања.

Драгин очекује да ће се успостављањем агенције направити ефикасан систем, јер ће пољопривредници добити свој трезор, а на тај начин ће се и далеко лакше спроводити све мере, односно плаћања министарства.

Он је подсетио да је управа основа за добијање средстава из фондова
за развој села (ИПАРД) и претприступних фондова Европске уније ИПА, који би годишње требало да износе 50 до 60 милиона евра.

број коментара 0 Пошаљи коментар