Почела изградња ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца ка Лозници

Почели су радови на изградњи ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца ка Лозници, укупне дужине 77 километара. Председник Александар Вучић поручио је да ће ауто-пут и брза саобраћајница бити врхунског квалитета и да ће бити изграђени на време. Додао је да је циљ да се доведе много више инвеститора у те крајеве.

Председник Александар Вучић поручио је да је посебно поносан на то што су у једном дану потписали уговор за Моравски коридор и отворили припремне радове за изградњу пута Рума–Шабац–Лозница.

"Хоћу да кажем и људима у Срему и Мачви, у Руми, Шапцу и Лозници, да ће имати ауто-пут и брзу саобраћајницу на време изграђене, врхунског квалитета. Али то им не значи само саобраћајницу која ће да их повезује са Београдом, која ће да их повезује са другим делом Србије. То им значи више инвеститора", истакао је Вучић.

Циљ је да се доведе много више инвеститора у те крајеве. "Хоћемо још више и хоћемо још боље, а сви хоће да дођу када имају најбрже путеве", додао је Вучић.

Истакао је да ће се већ за три и по године од Београда до Дрине стизати за само сат времена.

Захвалио је председнику Азербејџана Илхаму Алијеву на свему што чини за заједништво и другарство две државе.

Честитао је свим људима у Србији и рекао да ће наша земља са Моравским коридором и Сремско-мачванским коридором изгледати потпуно другачије.

"Ближа свима другима, лакше ће да се иде у Републику Српску и БиХ, лакше ће да се иде на Гучево, лакше ће касније да се иде до Љубовије, Малог Зворника, Бајине Баште и свих других места", рекао је председник.

"Не мислимо да овде станемо, мислимо да наставимо да градимо", поручио је Вучић.

"Било шта да се догоди у будућности и на политичкој сцени, ово не можете да избришете. Не можете да избришете то да смо пут од Београда од Сурчина, до Чачка, па и до Пожеге изградили ми, да смо Источни коридор до бугарске границе изградили ми, да смо кроз Грделицу путеве изградили ми, да ћемо овај овде дивни коридор да изградимо ми, Моравски коридор да ћемо да изгрдимо ми – наша генерација, наши људи, нашом српском снагом", закључио је Вучић.

Почетку радова присуствовала је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић која је нагласила да је ово велики дан за Србију.

"Оно што је за нас веома важно јесте што Србија више нема времена да губи, ниједан једини дан, завршили смо Коридор 10, завршили смо део 'Милоша Великог' од Београда до Чачка, ускоро пуштамо Сурчин–Обреновац деоницу и овај ауто-пут и брза саобраћајница, и све друге ауто-путеве које започињемо, ми ћемо их у просеку градити између три и пет година и то је оно што разликује ову Владу у односу на претходне године и деценије", рекла је Михајловићева.

Додала да ћемо имати брзе саобраћајнице и путеве у целој Србији, Захвалила је "Азвирту" на сарадњи и изразила очекивање да ће све бити у складу са уговором и временом како је потписано.

Ахмедов: Овај пројекат је артерија регионалне економије

Заменик председника "Азвирта" Караман Ахмедов истакао је да му је задовољство што присуствује почетку градње овако важног пројекта који ће постати "артерија регионалне економије" и који ће побољшати регионалну интеграцију, осигурати бољи стандард становника и подстаћи развој приватног сектора.

"Честитамо Влади Србије што је дала велики значај изградњи и инфраструктури, јер развој инфраструктуре у свим земљама има велику улогу за економски раст и сугурност", додао је Ахмедов.

"Компанија 'Азвирт' почиње припремне радове на изградњи моста преко Саве, не само да би се обезбедила преко потребна инфраструктура већ да би се показали највиши професионали стандарди, удовољило свим потребним изазовима у области грађевине и заштите животне средине, али и показала друштвена одговорност", истакао је Ахмедов.

Као и до сада, "Азвирт" ће наставити да сарађује са српским партнерима, институцијама и колегама, навео је Ахмедов и додао да ће као и до сада "Азвирт" завршити све радове у року.

"Желимо да овај нови и значајан пројекат донесе просперитет и више инвестиција грађанима који живе у Шапцу, Руми, Лозници и околним селима", закључио је Ахмедов и захвалио се на указаном поверењу за реализацију овог пројекта.

Амбасадор Азербејџена Елдар Хасанов честитао је на прослави почетка радова овог пројекта који је значајан за грађане Србије, али је и пример сарадње Азербејџана и Србије.

"Сигуран сам да ће изградња овог пута уз учешће познате и искусне компаније 'Азвирт' бити завршена благовремно и са високим квалитетом, удовољавајући свим савременим стандардима и оправдати указано поверење од стране српске државе и Владе", рекао је Хасанов.

Нови пут спојиће Сремски и Мачвански округ, решити вишегодишње проблеме становништва и захтеве привреде тог краја. Када се заврши, од Подриња до Београда стизаће се дупло брже.

Средином новембра потписан је комерцијални уговор са азербејџанском компанијом "Азвирт", а вредност тог посла је 476 милиона евра.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(петак, 06. дец 2019, 08:48) - anonymous [нерегистровани]

Odlicno!

Odlicna vest! Puna podrska nasem predsedniku Vučiću i ovoj vlasti! Odlican posao obavljaju! Srbija se gradi i standard zivota je sve veci i bolji!

(четвртак, 05. дец 2019, 23:34) - anonymous [нерегистровани]

Nevjerovatan smo narod...

Vecina komentara je negativna. Zbog cega? Sto uopce ocekujete od vlasti u svojoj zemlji? Mozda da poteku med i mlijeko a da vi nista ne radite osim da pametujete i likujete. Pokusajte da probudite Tita.

(четвртак, 05. дец 2019, 22:06) - anonymous [нерегистровани]

Ovde se radi...

...prvenstveno o izgradnji magistralnog puta Sabac-Loznica!
Nemojmo da se lazemo.Obilaznica oko Rume je odavno zapoceta,a to malo parce Ruma-Sabac je obicna "sminka"!Sa pravom se mnogi ljudi pitaju zasto nije uradjen put Ruma-Novi Sad?

(четвртак, 05. дец 2019, 18:42) - anonymous [нерегистровани]

Auto-put Ruma - Sabac

Dobra vest auto-put Ruma-Sabac ali nam isekose dve lepe sume Vukoder i Debeljak misli dase moglo mozda malo zaobici ne bas kroz sume. Bila bi dobra vest da se uradi auto -put Ruma-Novi Sad kroz Frusku Goru jer je saobracaj ogroman !!!

(четвртак, 05. дец 2019, 18:38) - Stručan [нерегистровани]

Ko odlučuje?

Svuda gde se racionalno planira gradnja autoputeva, osnovni kriterijum je - gustina saobraćaja. Nisam video ništa od toga u (nečijim) odlukama u Srbiji?

(четвртак, 05. дец 2019, 16:55) - Tihi [нерегистровани]

Auto put

Mnogo je veći problem auto put od Rume do Novog Sada koji se već dugo najavljuje.
Na toj deonici je ogroman broj vozila posebno kamioni koji prolaze kroz Irig i stvaraju ogromne probleme meštanima.
Za sada se neradi ništa na tom delu puta koji stvara veći problem od puta Ruma-Šabac.

(четвртак, 05. дец 2019, 15:41) - DrMr [нерегистровани]

@Kredit

Sta tebe briga odakle je novac,bitno je da se gradi,auto-putevi ostaju u Republici Srbiji.Ako neko kupi stan,namesaj itd. na kredit, toga ne pitas zasto je uzeo na kredit,a pitas drzavu.Srpska posla.

(четвртак, 05. дец 2019, 15:18) - anonymous [нерегистровани]

kredit

Odakle pare. Kredit .

(четвртак, 05. дец 2019, 15:04) - anonymous [нерегистровани]

Kada

A kada će od Rume do Novog Sada?

(четвртак, 05. дец 2019, 13:41) - anonymous [нерегистровани]

Divno

I treba samo napred...