Вучић са представницима "Нокије"

Председник Александар Вучић састао се са делегацијом финске компаније "Нокија", коју је предводио Мико Лаванти, потпредседник ове компаније за Централноисточну Европу и Централну Азију.

Председник Вучић је истакао да Србија планира да настави сарадњу са "Нокијом", посебно у области фиксне мреже и транспортних оптичких система.

Додао је да је за Србију изузетно важно и то што може да користи искуства ове финске компаније у развоју предузетништва у области информационих технологија.

Током сусрета, саговорници су констатовали да је вишедеценијска сарадња Телекома Србија са компанијом "Нокија", која обухвата различите технолошке сегменте мобилне и фиксне мреже, до сада била веома добра, и изразили очекивање да ће она у будућности бити знатно унапређена.

Финска компанија "Нокија", један од највећих светских произвођача телекомуникационе опреме, запошљава око 100.000 људи у целом свету, укључујући и велике центре у Финској, Француској, Немачкој и Сједињеним Америчким Државама.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 10. дец 2019, 08:59) - Panic Mechanic [нерегистровани]

Зашто?

Због чега страна фирма Nokia, када постоји домаћа фирма Ирител, која прави производе исте намене?

(понедељак, 09. дец 2019, 23:10) - Dragana [нерегистровани]

Nokia

Sastanak sa predstavnicima renomirane svetske kompanije je prilika da se uspostavi bolja saradnja i mogućnost otvaranja novih predstavništava u našoj državi.

(понедељак, 09. дец 2019, 20:22) - Sara [нерегистровани]

Вучић са представницима компаније "Нокиа"

Svako ulaganje je korak dalje.

(понедељак, 09. дец 2019, 19:48) - Dejan [нерегистровани]

Odgovor

Saradnja Srbije sa kompanijom Nokia, obuhvata različite tehnološke segmente mobilne i fiksne mreže,i do sada je dobra ali u interesu obe strane, ona u budućnosti moze biti unapređena i njeni kvalifikacije sto bolje koriscene!

(понедељак, 09. дец 2019, 15:56) - Darko [нерегистровани]

saradnja

Odlicne vesti, nek se poboljsaju saradnje sa tom kompanijom.