Повезивање коридора 10 и 11 – сутра почиње изградња ауто-пута Појате-Прељина

Сутра почињу радови на изградњи Моравског коридора од Појата до Прељине, дужине 112 километара. Нови ауто-пут вредан више од седамсто милона евра биће завршен за четири године.

Ауто-пут Појате-Прељина, веома важан инфраструктурни пројекат повезаће три округа, Расински, Рашки и Моравички са коридорима 10 и 11.

Почетку радова присуствоваће врх државе са председником Србије Александаром Вучићем на челу, као и представници конзорцијума "Бехтел Енка" којем је поверен овај велики посао, вредан више од седамсто милиона евра.

Бранислав Весић, начелник Расинског округа каже да је град Крушевац спреман у сваком погледу и у припремном и организационом.

"Са аспекта припрема, Крушевац је као град обезбедио да већи део експроприше - 99 одсто парцела потребних за изградњу ауто-пута, Варварин је успео нешто мање 98 одсто, Ћићевац 86, и он ће то сустићи до нове године", каже Весић.

И Трстеник касни зато, што је код њих дошло до промене пројекта, наводи Весић.

Истакао је да су формирани тимови од најквалитетнијих људи који ће убрзати и побољшати процес рада на изградњи ауто-пута, како се не би поновиле грешке које су прављене код претходних пројеката.

"Ти тимови су мали и опетаривни, чине их четири човека, сви они заједно чине окружни тим", рекао је Весић.

број коментара 0 Пошаљи коментар