Српска достигнућа на Недељи одрживог развоја у Абу Дабију

Председница Владе Србије Ана Брнабић учествовала је на отварању Недеље одрживог развоја у Абу Дабију.

Ане Брнабић је, како је саопштено из њеног кабинета, истакла да је учешће на том важном скупу, на којем ће бити представљена српска достигнућа у области технологије, енергетике, здравства, образовања, вештачке интелигенције и других области представља потврду одличних односа и блиског партнерства Србије са Уједињеним Арапским Емиратима.

"Уједињени Арапски Емирати су земља која данас у свету предводи развој у области науке и технологија, посебно зелене економије", истакла је Брнабићева.

Премијерка је рекла да је имала јако добар разговор са шеиком Мухамедом бин Заједом ел Нахјаном, који је том приликом упутио поздраве председнику Србије Александру Вучићу. "Надамо се да ће шеик Мухамед бин Зајед ове године имати још једном прилику да посети нашу земљу", рекла је Брнабићева.

Председница Владе је рекла да јој је била част да у име Републике Србије уручи једну од награда у области образовања која се додељује на форуму у Абу Дабију.

"Србија је тек 26. земља у свету која је усвојила Стратегију развоја вештачке интелигенције и прва у централној и источној Европи која има такву стратегију, и већ смо одвојили значајне ресурсе за улагање у ту област", нагласила је премијерка и додала да ће то бити још једна тема у наставку сарадње са УАЕ.

Недеља одрживог развоја у Абу Дабију представља глобалну платформу за убрзање одрживог развоја у целом свету и окупља људе из света политике, стручњаке из индустрије, технологије и лидере одрживости нове генерације.

Ова платформа подстиче размену знања, примену нових стратегија и пружање решења за покретање економског развоја и друштвеног напретка. Такође, платформа је посвећена унапређењу разумевања главних друштвених, економских и еколошких трендова који креирају одрживи развој у свету, каже се у саопштењу Владе Србије.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 13. јан 2020, 16:30) - anonymous [нерегистровани]

Pogrešni kriterijumi

Moja firma se bavi visokom tehnologijom, i iskustveno mogu da kažem, da se znanje tehnologije i posla, i kvalitet prezentovanja ne poklapaju , čak i da se u velikoj meri isključuju.
Dakle što su ljudi dublje u nekoj materiji, njihove prezentacije postaju lošije, pogotovo za prosečnog slušaoca koji nema njihova znanja.

Ocenjivanje stručnosti osobe na osnovu kvaliteta govora koje drži, je i dovelo moderno društvo do toga da npr glumci budu visokokotirani političari, pri čemu je njihova stručnost isključivo u domenu forme, a ne sadržine govora, i koji nemaju nikakva znanja za upravljanje državom.(понедељак, 13. јан 2020, 15:20) - miroslav [нерегистровани]

Dozvola

Ja mislim da biste trebali da dozvolite i pisanje kritičkih komentara, koji nikog ne vređaju. Činjenica jeste da osoba, koja je sada predsednik vlade nije ni po kom osnovu sposobna za tu funkciju. Pogledajte bilo koji video sa njenim govorom i prosečnom slušatelju-gčedatelju će biti jasno o kakvoj se ososbi radi. Ona jeste, kao i vi uostalom, u rukama i na raspoloženju aleksandra vučića, a to svakako nije dobro za društvo u celini. Hvala.