Почетак градње хотела "Холидеј ин"

Изградња хотела "Холидеј ин класик" у Крагујевцу најављена за јун. Предвиђено је да хотел са пет спратова има 120 соба. Вредност инвестиције око 25 милиона евра.

Локална градска управа очекује да би израдња хотела "Холидеј ин класик" у Крагујевцу могла да почне средином јуна, за шта би град од инвеститора требало да наплати приход од око милион евра.

Члан Градског већа за инвестиције и развој градских ресурса Небојша Васиљевић рекао је да је инвестициони развој Крагујевца достигао "такав ниво да је створена потреба за долазак репрезентативног хотелског ланца "Холидеј ин'".

"То је и нова обавеза за све друге у туризму и угоститељству да обогате понуду и прошире капацитете", рекао је Васиљевић.

Према Васиљевићевим речима, луксузно хотелско здање од 6.957 квадратних метара градиће се крај језера Бубањ, на самом улазу у град.

"Вредност инвестиције је око 25 милиона евра, а обавеза инвестора је да плати накнаду за уређење грађевинског земљишта која се за екстра зону обрачунава по цени од 70 евра по квадрату", рекао је Васиљевић.

Небојша Васиљевић је додао да ће инвеститор сносити и трошкове за паркинг простор, чиме би се у градску касу слило још око 360.000 евра.

Васиљевић је рекао да је идејно решење за "Холидеј ин класик" урадила фирма "Мултико", према налогу инвеститора, приватизованих предузећа Застава промет и Застава сервис.

Предвиђено је да хотел са пет спратова има 120 соба, од којих су најмања површине 25, док ће апартмани имати 44 квадратна метра. Према речима Васиљевића, у хотелском здању налазиће се и собе за особе са инвалидитетом величине 30 квадратних метара.

"Холидеј ин класик" имаће и конгресни блок површине 520 квадратних метара, ресторане у укупној површини од 627 квадрата, а сале за конференцију и кухињски блок биће површине од по 330 квадрата.

Атрактивна локација

Васиљевић је рекао да се у Дирекцији за урбанизам у Крагујевцу ради нови Детаљни план регулације за подручје око језера где ће се налазити тај хотел.

Небојша Васиљевић оценио је да је та локација постала нова атракција за велике инвеститоре који намеравају да граде пословни простор, хотеле и шопинг молове.

"Занимљиво је да смо 2005. године на тој локацији продали 20 ари по цени од 15.000 евра за ар, а сада будући инвеститори треба да плате 100.000 евра", рекао је Васиљевић.

Језеро Бубањ и зона око њега, раније је више занимала биологе који су предлагали различита решења за еколошку заштиту те јединствене водене оазе усред центра града, али ниједан пројекат заштите језера које има преко стотину врста флоре и фауне никада није реализован.

број коментара 0 Пошаљи коментар