Породица Дрљача у новом дому

Самохранa мајка која је са четворо деце живела у изнајмљеним просторијама у Врању добила је кућу. Новац су обезбедили донатори, преко Фондације "Ана и Владе Дивац".

Нашу екипу и представника Фондације "Ана и Владе Дивац" дочекала је Радмила Дрљача у свом новом дому. Са четворо деце уселила се недавно. Кућа има три собе, купатило, кухињу.

"Напокон наш кров над главом, пресрећна сам", каже Радмила Дрљача. "Речи захвалности свима који су нам помогли да дођемо до нашег циља. Јесте да ово траје негде од 2012. године, али напокон сад смо у нашој кући. Била је велика борба и успели смо у тој борби."

Уочи дочека 2014. године упознали смо Дражена, Клаудију, Дијану и Немању. Сада нису желели пред камере. Мајка Радмила је избеглица и жртва породичног насиља. Са децом је живела у изнајмљеним становима више од шест година. Овде су стекли пријатеље, кумове.

 "Упознали смо се и закумили, ми смо кумови њима, крстили смо децу. Ја њима помажем колико могу, што могу", рекао је Предраг Фуруновић.

Помогли су и бројни донатори да петочлана породица добије дом. За неколико месеци преко фондације "Ана и Владе Дивац" прикупљен је новац за куповину куће. Фондација је током прошле године обновила или купила куће за 13 породица. 

"Око 44 хиљаде људи је помогнуто у различитим акцијама, у нашим пројектима. Што пакети хране, што пакетићи генерално за децу, пакети одеће, акција за мигранте", наводи Миљана Керчу из Фондације "Ана и Владе Дивац".

Породица Дрљача живи од 25 хиљада динара месечно, дечјег додатка и социјалне помоћи. Многи хумани људи су им помагали, и даље помажу, доносе делове намештаја, гардеробу.

 број коментара 0 пошаљи коментар