Бесплатна обука крушевачких ђака у скијању

Крушевачка градска управа организовала је бесплатну обуку у скијању на Копаонику за ученике петнаест основних школа у Расинском округу.

Насмејана лица ђака крушевачке основне школе "Драгомир Марковић" - многи од њих су први пут обули панцерице, стали на скије, возили плужне завоје.

Свакодневно по петнаесторо ученика, уз помоћ два инструктора скијања, у наредне две недеље савладаће основе белог спорта. 

Прво ће, објашњава инструктор Милош Миљковић, научити скијашки став, плуг.

"Веома је важно да деца у основној школи, када је време, крену са оваквим стварима, да би се њихов психомоторички развој одвијао како треба", истиче Саша Јевтић, директор ОШ "Драгомир Марковић".

Обука ће, до краја скијашке сезоне имати и други циклус, тако да ће почетну технику скијања савладати око 600 ученика крушевачких основних школа.

"Ми смо покровитељи целе акције", рекао је Предраг Миленковић, помоћник градоначелника Крушевца за омладину и спорт. "Пошто знамо да скијање није јефтин спорт, одлучили смо да покријемо скоро све тошкове наше деце, како бисмо омогућили да што више деце из Крушевца дође на Копаоник, да осете прво планину а онад и науче да скијају."

На крају обуке, у сарадњи са Јавним предузећем "Скијалишта Србије", које је деци поклонило карте за жичире, организоваће се такмичење крушевачких основаца у скијању на Копаонику. 

 

број коментара 0 пошаљи коментар