Пун чамац пакетића

У Доњу Јајну код Лесковца Деда Мраз је ове године, уместо кочијама, стигао чамцем. На обали Ветернице дочекало га ја више од стотину малишана.

Кад нема снега, кад Ветерница није залеђена, онда може и чамцем. Деда Мраз се спустио са планине Кукавице и донео пун чамац пакетића пред Српску нову годину деци из села Доња Јајна. Без обзира на временске услове деда мраз увек мора да испуни обећање.

Обрадовао сам децу јер сам прошле године обећао да ћу доћи па макар и не било снега овде јер је ово мени једно од најдражих села Доња Јајна.

Деда Мраз је поделио око 150 пакетића. Деца задовољна и насмејана стрпљиво су чекала да добију поклон.

На обали Ветернице са малишанима су били и њихови родитељи. Ове године задовољни и што су добили нови мост преко Ветернице па сада могу много лакше и до својих њива на другој обали па је расположење у правом смислу речи било празнично.

"Ове године смо направили мост али пошто нема снега организовали смо Деда Мраза да дође чамцем овом нашом лепо реком коју имамо", Бобан Цветковић.

Тако то раде у Доњој Јајни код Лесковца. Прошле године деда мраз је једва дошао санкама ове чамцем на Кукавицу се вратио преко новог моста а за следећу годину овде најављују нова изненадјења. Можда ће кажу Деда Мраз у Доњу Јајну доскочити падобраном. Живи били па видели.

 
број коментара 0 пошаљи коментар