Костолац са Дунава

Ове године на Дунаву нема проблема са ледом. На Сребрном језеру туриста има само по ресторанима и кафићима. Ипак, има и оних који се и купају.

Ни када температура уђе у минус, Сребрно језеро није пусто. Тада се на најпопуларнији део обале доселе лабудови, галебови, разне врсте гуски и других птица, које могу да бирају да ли ће пливати или шетати по замрзнутом језеру.

"Јесте замрзнуто негде око 60% отприлике, али то је нормално. Није то оно време када је Сребрно језеро било замрзнуто, па један дебели слој леда, па смо морали да правимо одушке за рибу, да би заштитили рибу. Никакве активности нису потребне, осим очување, јер је сад време мреста рибе", каже Златко Шуловић, из Удружења спортских риболоваца "Сребрно језеро".

С' обзиром на то да је претходних дана температура близу нуле, нема леда на Дунаву. Није било ни обуставе саобраћаја. Функционише регуларно од Украјине и Немачке до Црног мора.

Мала пловила су у зимовнику или су извучена из воде. Она која нису, треба празнити од падавина како не би потонула, мотор извадити из воде и цепати кору бар 20 цм око чамца. Мада има редовних пецароса и зими.

број коментара 0 Пошаљи коментар