Почиње сезона такмичења Ваздухопловног савеза Србије

Прво ваздухопловно такмичење у години - Коплас про куп у ваздухопловном моделарству у класи Ф1Н и ревијалној класи Ф1Н-150, одржаће се у недељу 24. фебруара у Хали спортова у Новој Пазови. Такмичење је међународног карактера, уједно и прво коло лиге Србије у дисциплини Ф1Н.

Организатору  такмичења у ваздухопловном моделарству у класи Ф1Н и ревијалној класи Ф1Н-150, Аеро-клубу „Нова Пазова” ово ће бити јубиларни, десети Коплас про куп. До сада су пријављена 43 такмичара у класи Ф1Н-150 и 36 такмичара у класи Ф1Н из осам клубова - шест из Србије и два из Хрватске.

Такмичење почиње у 9 часова, а проглашење победника је у 17 часова. Главна награда - пехар „Коплас про куп” добиће три најбоља јуниора и најбоље јуниорке у укупном збиру обе класе, а за све остале пласмане биће додељене медаље.

Такмичари моделари ће имати прилику да добро започну сезону такмичења, а сви посетиоци који дођу у Нову Пазову да погледају и науче како да направе једноставне моделе авиона без погона који се бацају руком у затвореном простору, тј. спортским халама.

Актуелни државни рекорд у класи Ф1Н за Хале 1 износи 42,9 секунди (трајање лета модела), а рекордер је Дамјан Мирковић из АК „Нова Пазова”.

Билтен такмичења са детаљним информацијама може се наћи на страници http://www.vss.rs/images/Documents2019/bilten/X_KOPLAS_PRO_KUP.pdf.

број коментара 0 Пошаљи коментар